Sport
LIGA PRVAKA

München ne spava mirno, Cristiano Ronaldo je u gradu
Objavljeno 25. travnja, 2018.

Drugo polufinale europske Lige prvaka donosi jedan pravi klasik: Bayern - Real Madrid. Nedvojbeno je riječ o klubovima koji pripadaju među najveće na Starom kontinentu pa su njihovi okršaji posebna poslastica. Bit će to njihov šesti okršaj u polufinalu Lige ili Kupa prvaka, a trenutačan skor je neriješen 3-3. No, u novije vrijeme više uspjeha ima Real koji je “izbacio” Bayern u posljednja dva polufinala Lige prvaka kada su se sreli (2012. i 2014.), a posebno je impresivna bila ona pobjeda iz 2014., kada je “kraljevski klub s čistih 5:0 (4:0, 1:0) u dvije utakmice doslovce isprašio tur Bavarcima. Inače, ove dvije momčadi sastale su se i prošle sezone, ali u četvrtfinalu, a dalje je otišao Real kojem je ovo osmo uzastopno polufinale Lige prvaka, što dosad nije uspjelo nikome u Europi. Prvo poluvrijeme tog polufinalnog ogleda igrat će se večeras na Allianz Areni. U njega momčadi ulaze s posve različitim iskustvima iz domaćih natjecanja. Bayern je već osigurao novu, 28. titulu, u Njemačkoj, a Realu u španjolskoj ligi uopće ne cvjetaju ruže. Trenutačno se bore za četvrto mjesto pa im eventualno osvajanje Lige prvaka predstavlja spas sezone i mogućnost osvajanja jedinog trofeja. Bayern, pak, Madriđane dočekuje rasterećn domaćih briga, ali zato ih sasvim dovoljno ima u sastavu Reala. Naime, u Münchenu se sigurno ne spava mirno, jer u grad stiže Cristiano Ronaldo koji je bavarskom ponosu u posljednja tri međusobna susreta strpao čak sedam pogodaka (ukupno devet u ogledima protiv Reala)! No, u Bayernu su mirni, ili bar tako izgledaju.

- Ovo su utakmice tijekom kojih se ne smije napraviti ni jedan krivi korak, jer te suparnik odmah kazni. Individualna kvaliteta igrača u oba sastava vrlo je izražena i svaki od njih može sam riješiti utakmicu. Kada se susretnu dvije tako velike momčadi to znači visoke tenzije na terenu i tribinama. Mi ćemo dati svoj maksimum, u to uopće ne treba sumnjati, ali slično razmišljaju i u Realu. Nakon što smo osvojili prvenstvo gladni smo novih uspjeha i trofeja - rekao je Thomas Müller, ofenzivni veznjak Bayerna.

Te njegove riječi o tome kako se ni u Realu baš ništa ne prepušta slučaju potvrđuje i podatak kako su Madriđani rezervirali svoj sretni hotel Hilton Park u Münchenu. U njemu su odsjedali zadnja dva puta kada su u bavarskoj metropoli igrali polufinalne utakmice Lige prvaka i oba puta na koncu su bili uspješni.

Inače, bit će to utakmica zanimljivih dvoboja na terenu. Ramos protiv Lewandowskog, Martinez protiv Isca i Cristiano Ronaldo sam protiv svih. Dosad je portugalski majstor bio presudni faktor u trijumfima Reala u sudarima protiv Bayerna. Ima li Jupp Heynckes rješenje za njega? D.Keler

Najčitanije iz rubrike