Sport
CIBALIA NAKON PORAZA OD SLAVEN BELUPA (1:3)

Rupnik: Psihološki
nismo bili na razini
Objavljeno 25. travnja, 2018.

Pet kola prije kraja sezone Cibalia se našla od svih aktualnih prvoligaša najbliže drugoligaškom društvu. Umjesto da protiv Slaven Belupa potroše i posljednji atom snage i da se bace na glavu kada za to bude situacija, igrači Davora Rupnika u potpunosti su zakazali u utakmici koja im je mogla otvoriti vrata ostanka u ligi. Umjesto toga Cibalia je u ovom trenutku glavni kandidat da poslije 36. kola preseli u drugoligašku konkurenciju. Suprotno svim očekivanjima, a nakon dobrih igara u prethodna tri kola, momčad Cibalije zakazala je u svim segmentima igre, bezidejno, bez agresivnosti, ali s mnogo više nonšalancije u igri. Upravo ta nonšalancija koštala je Cibaliju prvog pogotka kada se Peričić i Šubarić nisu razumjeli, što je iskoristio Trebotić i doveo u vodstvo momčad Tomislava Ivkovića. Bilo je to u vrlo ranoj fazi susreta koji je od početka krenuo na gostujući mlin.

- Vrlo teško mi je objasniti što se dogodilo, mislim da je jako puno igrača podbacilo. Nismo bili pravi i moramo vidjeti koji su to razlozi pa se tako pristupilo utakmici. Presjekao nas je taj prvi pogodak, ali više bih rekao da su naši igrači jako slabo zatvarali njihove igrače, a uz to neću pretjerati ako kažem da smo izgubili 90 posto duela. U situacijama u kakvim smo protiv Intera bili pravi danas protiv Slavena nismo. Nije bilo odlučnosti, nismo bili niti čvrsti, niti agresivni, nismo se bacili na glavu kada je to trebalo. Jednostavno, previše je igrača zakazalo da bismo bili opasni za protivnika, čak i kada su gosti pali u igri, mi nismo uspjeli ostvariti ozbiljniji pritisak.

Uz sve to u 54. minuti kapetan Cibalije Luka Muženjak načinio je nepotreban prekršaj na sredini terena, a budući da mu je to bio drugi žuti karton, morao je u svlačionicu. Svima je bilo jasno da će Cibalia biti kažnjena za to, što se i dogodilo. Mogu biti Vinkovčani i sretni što su do kraja dobili samo jedan pogodak, a ne da su doživjeli još jedan rezultatski fijasko. Samo zahvaljujući brzopletosti gostujućih napadača u mreži vratara Cibalije završile su samo ukupno tri lopte. Nerazumljivo je da momčad koja se bori za goli prvoligaški život u utakmici koja joj život znači odigra tako mlako, beskrvno i bezvoljno pa je i nezadovoljstvo na tribinama bilo golemo.

- Psihološki nismo bili na potrebnoj razini, u tom dijelu potpuno preuzimam odgovornost na sebe. Moramo sjesti i kroz analizu vidjeti što se dogodilo. Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača za igru i tako smo prošli. Imamo što imamo i na tome moramo graditi igru. Sada je najvažnije ohladiti glave, skupiti se i dobro se pripremiti za Rudeš i pokušati odigrati najbolje što možemo - rekao je trener Cibalije koja još nije izgubila sve izglede za očuvanje prvoligaškog statusa.

To je moguće uz odlučniju igru. Susret u Zagrebu protiv Rudeša sljedeće nedjelje dat će odgovor na pitanje je li Cibalia u stanju sačuvati prvoligaški status.

Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike