Sport
TREĆA HNL “ISTOK”

BSK u Ivankovu
Objavljeno 25. travnja, 2018.

Neće “istočni” nogometni trećeligaši imati previše vremena analizirati subotnjo-nedjeljne (ne)učinke jer ih već danas (srijeda) čekaju utakmice 23. kola. Uoči kojeg su objavljeni rezultati prvog kruga licenciranja za Drugu ligu koju je ishodila samo vodeća druga momčad Osijeka, dok će BSK, Međimurje i Marsonia morati prolaz tražiti u žalbenom postupku. Moguće je, dakle, da o dva drugoligaša ne odluči plasman na travnjaku gdje su najviše bodova priskrbili Osječani i Bjelobrđani. Aktualni je lider, praktički, neupitan za viši razred iz više razloga, a ponajprije zbog prezentacija na terenu, o čemu će danas svjedočiti i Đakovčanima kojima bi eventualno ostajanje neporaženima u osječkom Donjem gradu bilo višestruko kapitalno. Središnji se, međutim, etapni susret igra u Ivankovu, gdje će treći Bedem ugostiti drugoplasirani BSK koji će na tamošnjem igralištu vaditi drugoligašku vizu u slučaju osvajanja kojeg boda. Kako je to, inače, prilično teška misija, novi strateg BSK-a Denis Krstanović imat će svojevrsnu diplomsku radnju. Prije četiri dana odnio je bodove iz Slavonskog Broda i trenera Roberta Špehara prisilio na odlazak, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će danas voditi Marsoniju u Čepinu odakle je u nedjelju lider odnio kompletan plijen nakon što to nikome prije nije pošlo za nogom. Žele li Brođani ostati u drugoligaškoj utrci, morali bi i oni osvojiti utvrdu pokraj Uljare identično kao što bi Međimurje trebalo slaviti u Pleternici nakon što je Slavija upisala uzastopne pobjede i podignutog samopouzdanja dočekuje Čakovčane. Kakvo je u Belišćana, teško je procijeniti, ali je izvjesno da bi morali biti na gornjoj granici mogućnosti kako bi visokokotirajuća Koprivnica iz “grada papira” otišla praznih ruku. Pune su bile Vukovaraca pri povratku iz Bjelovara, pa na krilima toga uspjeha momčad trenera Ivice Radoša dočekuje Oriovčane čije bi svladavanje donijelo mir u domaće redove.

Posrnuli Bjelovarčani istodobno će u Varaždin na noge probuđenom Varteksu, koji bi stoga poslije današnjih utakmica “fenjer” mogao prepustiti nekom drugom. Ponajprije se to misli na Slavoniju, koja je upisala svih sedam proljetnih poraza, a teško da će taj niz prekinuti u Ždralovima kod domaćinske Mladosti, premda i ona ne djeluje naročito dojmljivo. D.Lekšan

Parovi 23. kola

Čepin - Marsonia, Osijek II - Đakovo Croatia, Bedem - BSK, Slavija - Međimurje, Mladost - Slavonija, Vukovar 1991 - Oriolik, Varteks - Bjelovar i Belišće - Koprivnica. Svi su susreti na rasporedu danas (srijeda) od 17 sati.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike