Sport
OSJEČANKE UVJERLJIVE U SL. BRODU

“Zečice” vratile osmijeh: Viktorija inkasirala devet komada
Objavljeno 25. travnja, 2018.

Vratile su se osječke nogometašice na pobjedničku stazu! Onom kojom su koračale punih sedam godina, prije nego što su prošle srijede u Splitu izgubile utakmicu četvrtfinala Kupa Hrvatske (1:4). Dugo, dakle, popularne “zečice” nisu izgubile domaći službeni susret, zbog kojeg neće biti u prigodi obraniti dvostruku krunu. Kako sada stvari stoje, osvajanje prvenstva Hrvatske nije još sigurno, iako su Osječanke svih dosadašnjih 14 utakmica riješile u svoju korist, uključujući i jesensku gostujuću sa Splićankama (2:0), koje, pak, zaostaju upravo za ta tri boda. I uz osjetno slabiju gol-razliku jer je u liderske ekipe ona fantastična, a popravljena je u Slavonskom Brodu, gdje je Viktorija inkasirala devet komada (9:1). U nedjelju je popunila rubriku osječkih primljenih pogodaka za sto posto. Nakon što su, naime, nedavno od Agrama primile pogodak, to se “zečicama” dogodilo i u regionalnom derbiju, tako da su ukupno dvije lopte završile iza vratarki, ali je zato protivničkim ubačeno čak 166. Neće, međutim, gol-razlika odlučiti o tituli prvaka, nego međusobni ogledi sa Splitom, za koji je svaki sljedeći pripremni. Na radost, pak, trenerskog tandema Dejan Berger i Branko Perković u ekipiranijem sastavu jer se u Slavonskom Brodu, nakon višemjesečnog izbivanja, vratila i Maria Kunštek, tako da se čeka samo još potpuni oporavak Ivane Maltašić.

- Nije bilo lako nakon splitskog poraza, ali smo u Slavonskom Brodu uvjerljivom pobjedom vratile dobro raspoloženje. Angažirano smo ušle u igru, tako da je u 29. minuti rezultat bio 5:0 u našu korist i pobjednik je bio odlučen. Nije, zapravo, bio sporan ni uoči susreta 14. kola, jer kada smo prave, tada nas nitko u Hrvatskoj ne može pobijediti. Stoga, jedva čekamo Splićanke na Mačkamami, kako bismo im dokazale tko je najbolji u državi, a do tada ćemo dizati formu i gol-razliku, nastojeći kompletne dočekati finale sezone - govorila je Maria Kunštek, koja je nakon višemjesečnog izbivanja u Slavonskom Brodu zaigrala zadnjih 20-ak minuta.D.Lekšan

Rezultati 14. kola

Viktorija (Slavonski Brod) - Osijek 1:9, Pregrada - Agram (Zagreb) 0:9, Marjan (Split) - Rijeka 0:0, Split - Katarina Zrinski (Čakovec) 7:0 i Neretva (Metković) - Trnava (Goričan) 6:0.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana