Sport
ČEKA SE SAMO SLUŽBENA POTVRDA

Anzulović preuzima košarkaše Hrvatske
Objavljeno 24. travnja, 2018.

Dražen Anzulović bit će novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije! HKS nije potvrdio vijest, ali ljudi bliski Savezu kažu kako je odluka već donesena i samo se čeka službena potvrda od strane krovne kuće naše košarke. A ta potvrda treba bi stići do kraja tjedna.

Potraga za novim izbornikom traje više od dva mjeseca nakon što je Ivica Skelin zbog vrlo loših rezultata u kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini otišao s vruće klupe, na kojoj su se prethodnih godina mijenjali ljudi, ali hrvatska košarka nikako nije napravila korak naprijed koji predugo čekamo. Pokušavalo se i mijenjalo, izbornici su dolazili i odlazili, ali uspjeh je izostao. Dvojac Vranković/Rađa nakon Skelina upustio se u novu potragu, spominjala su se ima Velimira Perasovića, Jasmina Repeša i Talijana Andree Trinchierija, no izborničku klupu preuzima - Dražen Anzulović koji je rekorder po broju godina provedenih u reprezentaciji. Bio je četiri ljeta pomoćnik Jasminu Repeši te jedno Aci Petroviću.

Sada dobija vrući krumpir u ruke, Skelin je u kvalifikacijama imao samo jednu pobjedu i čak tri poraza, a pred Anzulovića je stavljen cilj - odvesti reprezentaciju na svjetsku smotru. Novi izbornik prvu akciju imat će krajem lipnja te početkom srpnja kada igramo s Italijom i Rumunjskom. Za razliku od Skelina, novi će izbornik u tim akcijama moći računati na sve hrvatske košarkaše, pa i one iz NBA lige. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana