Novosti
USTRAJAN U ODLASKU NA MJESTO ZLOČINA

Šešelj ne odustaje od povratka u Hrtkovce
Objavljeno 25. travnja, 2018.

Iako je srpska policija zabranila miting koji su najavili srpski radikali, pravomoćno osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj ustrajan je i najavljuje kako će 6. svibnja otići, bez obzira na sve, na mjesto zločina u Hrtkovce, gdje je točno na taj dan prije 26 godina javno pročitao popis tamošnjih Hrvata koji se moraju iseliti i poticao svoje istomišljenike na progon i ubijanje Hrvata, zbog čega je u Haagu i osuđen na 10 godina zatvora. Šešelj tvrdi kako njegova stranka, kao organizator skupa u Hrtkovcima, nije dobila odluku o zabrani, nego postoji samo izjava ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića.

- Ako i bude zabranjen skup, mi idemo tamo. Umjesto mitinga, mi ćemo se razmiliti po Hrtkovcima do mile volje. Čist zrak, miris poljskog cvijeća udisat ćemo... Nismo baš razmišljali o roštilju - rekao je Šešelj, dodajući kako ga ne zanima što bi to okupljanje moglo “izazvati u bolesnim mozgovima” i pojašnjavajući da se SRS za taj skup odlučio jer je on “protupravno osuđen za nešto što se nije dogodilo u Hrtkovcima”, pri čemu je pozvao one koji misle drugačije neka pokažu “makar jedan primjer Hrvata koji je nasilno iseljen iz tog mjesta i koji je, kasnije, sudski osporavao dogovorenu razmjenu imovine sa Srbima iz Hrvatske”. Najavio je da će radikali, ako ih napadne policija dok budu “šetali” po Hrtkovcima, sjesti na tlo jer “je to njihova stara taktika, tada policija ne tuče”.

Portal Insajder piše kako su zastupnica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, ali i neki novinari bili izloženi prijetnjama radikala i samog Šešelja kada su potaknuli pitanje oduzimanja zastupničkog mandata zločincu, jer je pravomoćno osuđen na kaznu veću od šest mjeseci, a izostala je reakcija Vučićeva režima.

- Što bih vraćao zastupnički mandat, nisam valjda poludio? Nije dobro protumačen zakon, jer se to odnosi na onoga tko je tek osuđen pa treba ići, a ne na nekoga tko je prije 100 godina odležao pa ga naknadno osudili da to pokriju i spriječe ga da traži odštetu - mudruje Šešelj.

Kada je Šešelj prošlog tjedna najavio odlazak u Hrtkovce, DS je najavio kako će njegovi članovi tog dana biti u Hrtkovcima kako bi obranili Hrvate od divljanja “Šešeljeve bratije”. Najavili su kako će dati potporu građanima i zaštititi ih “jer država i državni organi to ne čine, već dozvoljavaju Šešelju da i dalje širi govor mržnje”.

- Mi ćemo biti uz svoje sugrađane jer želimo da se u svojoj zemlji osjećaju sigurno, to im jamči Ustav i zakoni i to je dužnost svih koji vole ovu zemlju - rekao je Balša Božović, zastupnik DS-a. M.Flego

Umjesto mitinga, razmilit ćemo se po Hrtkovcima do mile volje, najavljuje Šešelj

Možda ste propustili...

IDEJU PODRŽAVAJU RIJEKE PRAVDE, MOŽEMO, IDS...

Za antikorupcijsku većinu 57 zastupnika

PETA IZBORNA JEDINICA OSTALA UTVRDA HDZ-A

VSŽ će u novom sazivu Sabora imati 7 zastupnika