Novosti
OBJEDINJAVANJE

Povratak Inspektorata
Objavljeno 24. travnja, 2018.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić pozdravio je u utorak najavu objedinjavanja sustava inspekcija u Državni inspektorat, a za sebe kao mogućeg čelnika Inspektorata rekao je kako tog dužnosnika predlaže premijer.

“Koji će biti njegov odabir... prepustimo to, kada dođe taj trenutak, premijeru, on najbolje zna”, izjavio je Mikulić na konferenciji za novinare, koju je održao u povodu predstojeće sjednice zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak. Upitan kako tumači medijska nagađanja da će se, kada stupi na dužnost čelnika Državnog inspektorata, odreći funkcije predsjednika Gradske skupštine, na kojoj bi ga zamijenio stranački kolega Drago Prgomet, odgovorio je kako je u sustavu Inspektorata, kao pomoćnik glavnog državnog odvjetnika, proveo deset lijepih godina, ali da sada vodi Skupštinu i gradski HDZ.

Rasformiranje Državnog inspektorata ocijenio je kao jedan od uvjerljivo najlošijih poteza vlade Zorana Milanovića jer je to, kako je rekao, dovelo do nekoordiniranosti rada inspekcijskih službi, puno skupljeg sustava “i ono što je najlošije, dobili ste nekorektan, loš odnos prema gospodarstvenicima i poduzetnicima u Republici Hrvatskoj”. Kada se sustav ponovno objedini, uvjeren je, Hrvatska će imati brže i efikasnije kontrole, a sustav partnerski odnos s gospodarstvenicima i poduzetnicima te neće biti samo represivni aparat. H

Možda ste propustili...