Novosti
MINISTRICA DIVJAK I SAVJETNIK FUCHS:

Prvi zadatak ERS-a - revizija kurikularnih dokumenata
Objavljeno 24. travnja, 2018.

Ekspertna radna skupina (ERS) za provedbu kurikularne reforme održala je u utorak svoj prvi sastanak. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i posebni premijerov savjetnik za koordinaciju rada ERS-a Radovan Fuchs nakon sastanka poručili su kako su zadovoljni izabranim stručnjacima te su uvjereni da će napraviti dobar posao. Rečeno je kako se do kraja ovoga tjedna očekuje prijedlog akcijskog plana, a prvi zadatak ERS-a bit će revizija dosad izrađenih kurikularnih dokumenata i stalno praćenje eksperimentalne provedbe reforme. Divjak je istaknula da nije ideja eksperimentalne faze reći kako je sve bilo odlično, nego da se prati, intervenira i eksperimentira cijelo vrijeme.

Fuchs je rekao kako se nakon sastanaka ERS-a više neće pojavljivati on i ministrica, nego će imenovati izvjestitelja koji će obavijestiti javnost o tome što se na sastanku postiglo. Na pitanje može li zadati neki rok u kojemu će reforma zaživjeti, Fuchs je rekao: “Ne mogu si zadati takav rok, a vjerujem ni ministrica. Učinit ćemo sve da to bude što prije”.

Ministrica je spomenula kako najesen počinje eksperimentalna faza, a nakon toga toga slijedi revizija onoga čime će se eksperimentirati u školama.

Ministrica Divjak i savjetnik Fuchs osvrnuli su se kratko i na mogućnost da diplome stečene na visokim učilištima u BiH više neće biti priznavane u Hrvatskoj, odnosno, neće moći biti nostrificirane, o čemu je Glas Slavonije pisao u svom broju od utorka. “Ne znam detalje oko toga. Važno je razumjeti da uređujemo sustav. Priznajemo i nostrificiramo diplome iz sustava koji su uređeni. Tako da gdje toga nema, zna biti problematična situacija”, rekla je ministrica.

“Problem je u segmentu koji potpada pod zanimanja regulirana direktivama, poput zdravstvenih”, dodao je Fuchs. D.Pav.

Možda ste propustili...

NOVI ZAŠTITNICI NAŠEG ZRAČNOG PROSTORA

Šest Rafalea sletjelo u Veliku Goricu

NA SJEVERU HRVATSKE

Geotermalna elektrana