Regija
USPJEŠAN U ENGLESKOM JEZIKU

Filip ide na natjecanje Hippo
Objavljeno 24. travnja, 2018.

VINKOVCI - Učenik 7.a razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Vinkovcima, Filip Marunček, izborio je finale međunarodnog natjecanja Hippo koje organizira Global Hippo Association, neprofitna organizacija s ciljem promoviranja engleskog jezika te međukulturalne suradnje diljem svijeta.

Ovo je natjecanje samo nastavak višegodišnjeg uspješnog rada i ostvarivanja rezultata u nastavi engleskoga jezika u OŠ Vladimira Nazora. Protekle tri godine imaju svoje predstavnike na državnoj razini natjecanja u poznavanju engleskoga jezika. To su Ivan Blažanović (6. mjesto, mentorica G. Romić), Lucija Beškara (2. mjesto, mentorica L. Škrlec) i Dominik Šobačić (13. mjesto, mentorica L. Škrlec)

Natjecanje Hippo podijeljeno je u pet kategorija, ovisno o uzrastu djeteta te stupnju poznavanja jezika. Glavni pokrovitelj natjecanja je Global Hippo Input, tvrtka smještena u Rimu. OŠ Vladimira Nazora na inicijativu nastavnica engleskog jezika Gabrijele Romić i Lidije Škrlec prvi se put prošle školske godine uključila u ovo međunarodno natjecanje.

Filipova mentorica Gabrijela Romić prati Filipa na njegovu Hippo putu. Nakon školske razine natjecanja Filip je sudjelovao na polufinalnom natjecanju koje je održano 24. ožujka u Osijeku. O tome kako je Filip odradio polufinalno natjecanje govori činjenica da je pozvan na finalno natjecanje u svojoj kategoriji zajedno s još samo dvadesetak učenika iz cijeloga svijeta, a koje će se održati 12. i 13. svibnja u Lido di Jesolu, u Italiji.

Važno je naglasiti da je ove godine na Hippo natjecanju sudjelovalo 22.155 učenika iz dvadesetak zemalja u pet kategorija, a time je najbolje rečeno koliko je Filipov uspjeh doista velik. Na finalnoj razini natjecatelje čekaju testiranja svih četiriju jezičnih vještina čitanja, pisanja, slušanja i govora.M.Kokaj

Pozvan je na finalno natjecanje u svojoj kategoriji zajedno s još samo dvadesetak učenika iz cijeloga svijeta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike