Regija
VINKOVAČKA PJEŠAČKA ZONA

Učenici se natjecali
u crtanju grafita
Objavljeno 24. travnja, 2018.
Natjecanje vinkovačkih srednjoškolaca na kraju nije završilo dodjelom prve nagrade jer je odlučeno da su svi pobjednici

Kad se male ruke slože, nastaju velika djela, kao što smo mogli vidjeti u pješačkoj zoni u Vinkovcima. Već 11. godinu zaredom Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca u Vinkovcima, pod vodstvom pedagoginje Mirjane Ćavar, organizirala je školsko natjecanje u crtanju i pisanju grafita.

U toj likovnoj aktivnosti sudjeluje velik broj učenika iz svih srednjih škola iz Vinkovaca, a nositelj je cijelog projekta Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca, a sudjeluju još Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara, Drvodjelska tehnička škola, Srednja strukovna škola, Tehnička škola Ruđera Boškovića i Poljoprivredno-šumarska škola. Cilj je projekta preventivnog karaktera, međusobno druženje učenika srednjih škola u organiziranoj i vođenoj aktivnosti te iskazivanje njihovih kreativnih sposobnosti.

Aktivnost je bila organizirana u dva kruga. U prvom je svaka škola, tijekom ožujka, u svojim prostorima izabrala tri najuspješnija rada, čije ekipe nastavljaju rad u drugom krugu. Tema je drugog kruga bila ista svim ekipama i glasila je “Živim u sasvim malenoj kućici, ali njezini prozori gledaju na vrlo veliki svijet”.

Vrijednost tog projekta prepoznao je i Grad Vinkovci, koji ga je uvrstio u svoj proračun i financira nabavu potrebnih materijala, poput hamer-papira, flomastera, masnih boja, markera, tempera i kistova za oba kruga aktivnosti. Učenice i učenici svih škola pokazali su veliku kreativnost, tako da smo imali prava umjetnička djela nakon završetka natjecanja, koje na kraju nije iznjedrilo slavodobitnika, nego su pobjednici - svi!

Mario KOKAJ
PROLAZNICI ODUŠEVLJENI

Kako je za vrijeme izrade grafita u Vinkovcima bio lijep i sunčan dan, mnogi su posjetitelji u više navrata zastali i u čudu gledali kako nastaju prava mala umjetnička djela. Oduševilo ih je to što su autori mladi - učenice i učenici vinkovačkih srednjih škola.

Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike