Kultura
25. TRAVNJA

Goran Rem gost 74. programa “Pisci na mreži”
Objavljeno 24. travnja, 2018.

- Gost 74. programa “Pisci na mreži” bit će Goran Rem, pjesnik i znanstvenik, onaj koji o ravnici misli i po njoj hoda, ali time nismo ni započeli putovanje, razgovor... Mnogo se toga može još dodati, a mnogo toga saznat ćemo, vjerujemo, iz razgovora s autorom u programu “Pisci na mreži” - najavljuju organizatori programa, čiji su voditelji Mirela Šikić-Barbaroša i Miroslav Mićanović. Namjera im je (25. travnja) u razgovoru s Goranom Remom, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima i autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bi s gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s prisutnim učenicima i nastavnicima, sudionicima na udaljenim mjestima, ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori.

Ukratko: htjeli bi izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje.

Žele saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, žele ih upoznati i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike