Mozaik
HR TOP 40

Igor Delač s pjesmom “Budan” na 5. mjestu
Objavljeno 25. travnja, 2018.

Boris Novković objavio je novi singl “Moskva”, koji mu je priskrbio šesto mjesto na nacionalnoj top-listi HR top 40 i status najvišeg novog ulaza. Na svojoj službenoj Facebook stranici napisao je kako je pjesma poklon vjernoj publici koja ga prati, a po atmosferi podsjeća na njegove najbolje stare pjesme. Ujedno je najavio i veliki koncert zakazan za 14. svibnja 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nazvan “Čista ljubav” po pjesmi koja je službeni soundtrack istoimene serije. Pjesmu “Moskva”, kao i pjesmu “Čista ljubav”, autorski potpisuju Dušan Bačić i Bojan Dragojević, a za režiju spota ponovno je bila zadužena ekipa iz Orange Videos Production.

 

 

 

Prvih pet mjesta na listi redom drže Vatra & Massimo s “Nama se nikud ne žuri”, zatim Petar Grašo i “Ako te pitaju”, iza njega slijedi Saša Lozar i “Da”, potom Jacques i “Sam” te na kraju Igor Delač i “Budan”.

Najveći skok ovoga tjedna ostvario je Ivan Zak s pjesmom “Idu dani”, a skočio je sa 17. na 10. mjesto. Grupa Buđenje ušla je na 15. mjesto liste novom obradom pjesme Dina Dvornika “Misliš da sam blesav” kojom su odali počast hrvatskom kralju funka. Pjesma je dio projekta u kojem će Zlatko Turkalj Turki u osam glazbenih emisija o Dinu Dvorniku u svakoj predstaviti i novu inačicu jednog njegova hita. DJ Kameny (Tomislav Jelić) predstavio je novi singl “Sjajiš”, u kojem je gostujući vokal mlada Đakovčanka Iva Ćurić, a ovoj suradnji pripalo je 25. mjesto na listi.

Novi uradak na 33. mjestu ima i grupa Jinx nazvan “Ako si rođen u pogrešno vrijeme”, što je četvrti singl s albuma “Pogrebi i pomiriši” koji će publika moći čuti na koncertu 4. svibnja 2018. u Domu sportova, a izvest će i svoje dobro poznate hitove. Bend Pirati, koji u svibnju slavi 15 godina postojanja, zaokružio je novitete liste pjesmom “Da je sreće” i 38. mjestom. Autorski tim čine Denis Dumančić, Faruk Buljubašić Fayo i Luka Kovačić.

Regionalne liste malo su promijenile smjerove – Dalmacija te Istra i primorje daju prednost Massimu i Vatri, Grad Zagreb i Središnja Hrvatska Saši Lozaru, a Petar Grašo se uz već utvrđeno Zagorje probio do prvog mjesta i u Slavoniji. Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T.K.

DJ Kameny predstavio je novi singl “Sjajiš”, u kojem je gostujući vokal mlada Đakovčanka Iva Ćurić

Možda ste propustili...

ISKUSNI REDATELJ ZNANSTVENE FANTASTIKE

Drew Goddard priprema posve novi film “Matrix”

KONCERTI SJAJNIH MLADIH BENDOVA 19. I 20. TRAVNJA

Superval stiže u Đakovo i Osijek

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

Najčitanije iz rubrike