Sport
PROBLEMI U GRADSKOM VRTU

Šestorica ozlijeđeni ili bolesni, osmorici prijeti “žutica”
Objavljeno 24. travnja, 2018.
Još uvijek ne znam kako su Boban i Lopa izdržali utakmicu u Rijeci - kaže Zekić

Iza nogometaša Osijeka težak je tjedan. Tri susreta u sedam dana, dva derbija u četiri dana, ostavili su gadan trag na momčadi.

Posljedice žestokih okršaja u Maksimiru i na Rujevici najbolje su vidljive na zdravstvenom kartonu. Čak šestorica igrača trenutačno su ozlijeđeni ili bolesni, a neki od njih u Rijeci su stisnuli zube i zaigrali unatoč tim problemima.

Tjedan “krpanja”

Gabrijel Boban i Dmitro Lopa zaigrali su pod blokadama nedovoljno oporavljeni, a izvan momčadi ostali su kapetan Borna Barišić, Alen Grgić, Muzafer Ejupi, a od ranije je ozlijeđen i Eros Grezda.

- Još uvijek ne znam kako su Boban i Lopa izdržali tu utakmicu u Rijeci. Stanje im uopće nije bilo dobro, ali stisnuli su zube i stavili se u službu momčadi - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Dakle, tjedan koji je pred bijelo-plavima bit će posvećen krpanju tih brojnih ranjenika. Liječnička služba bijelo-plavih imat će pune ruke posla. Pet dana je dovoljno vremena da se zaliječe te rane, naravno, ako u pitanju nisu neke ozbiljnije stvari.

- Sada kad pogledam naše brojno stanje, ne znam kako ćemo normalno trenirati, a ne tko će konkurirati za subotnji susret protiv Lokomotive. Ozlijeđenima ili bolesnima treba dodati i Mirka Marića koji neće konkurirati zbog isključenja na Rujevici. No, neću ništa govoriti unaprijed, vidjet ćemo hoće li se i koliko ljudi oporaviti - kaže trener bijelo-plavih.

Problem je u tome što većina igrača koji su u problemima dolaze iz ofenzivnog dijela momčadi. Najveće je pitanje tko će zauzeti mjesto centralnog napadača. Ejupi bi možda ipak mogao biti spreman s obzirom na to da on ima probleme s alergijom koji se daju riješiti. Vratiti bi se mogao i Grezda koji je već dva tjedna izvan stroja zbog ozljede gležnja. On je prošlog tjedna već pokušao trenirati, ali još uvijek osjeća bol. Važno je kako kod njega nema otekline, što govori kako je na putu oporavka. Inače, jučer je bio slobodan dan, pa će točan uvid u stanje ozlijeđenih igrača Zekić dobiti danas.

Nedostajat će Marić.

Osim tih zdravstvenih problema Osijeku prijete i druge stvari. Naime, osam je igrača s po dva žuta kartona pa momčadi prijeti i ozbiljna epidemija “žutice”, iako se ona ipak može kontrolirati. Zapravo, zanimljivije je to kako su u posljednja dva susreta suci na utakmicama Osijeka pustili čvršću igru, nisu svirali svaki kontakt, ali bijelo-plavi tome se nisu baš najbolje prilagodili. Često su prelako završavali na travi. To je jedan od detalja koji jasno pokazuje kako još ima dosta stvari koje moraju svladati ako žele biti prava momčad.

- Na Rujevici smo se valjali i mi i oni. Ja sam zagovornik da se pusti igra, ali na to moraju biti spremni i igrači - kaže Zekić.

Ipak, jedan čovjek je, bez obzira na isključenje, opet bio upečatljiv. Mirko Marić odlično se snašao na poziciji ofenzivnog veznog. Promociju je imao u Maksimiru, a dobru rolu odradio je i u Rijeci. Dobio je mnogo duela u skoku, ali suigrači to nisu znali iskoristiti na pravi način.

- Nedostajat će nam on protiv Lokomotive. Zbilja se dobro snašao na toj poziciji. Nikako mi nije jasno kako nismo uspjeli uzeti ni jednu od tih brojnih lopti koje je prenio glavom. Vježbali smo te stvari na treningu pa mi je tim čudnije što nismo to primijenili na utakmici - zaključio je Zekić.

Do kraja sezone još je pet kola, porazom na Rujevici bijelo-plavi su, objektivno, izgubili mogućnost pomicanja prema gore na prvenstvenoj ljestvici. Međutim, tih pet utakmica bit će praktično selektivne za iduću sezonu. Ljeto koje dolazi opet bi moglo ponuditi dosta prometa u Gradskom vrtu. Jasno se vidi što Osijeku treba za napredak, ali nije isključeno kako će ovog ljeta dio prvotimaca i otići. Ostaje vidjeti kakav će smjer izabrati Zekić u predsotjećim utakmicama kada je momčad u pitanju. Iako je danas u delikatnom položaju jer će mu za utakmicu s Lokomotivom udarnu postavu slagati - liječnici...

Dalibor KELER
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana