Sport
KRISTIAN PILIPOVIĆ

Jednako se pripremam
za Berlin, Zagreb, ili
za Dubravu i Varaždin
Objavljeno 24. travnja, 2018.
Nakon pobjede nad Fuchse Berlinom NEXE (19 sati) dočekuje PPD Zagreb

Pipo, Pipo, odjekivala je našička dvorana u subotu tijekom utakmice NEXE - Fuchse Berlin. Kristian Pilipović izluđivao je suparnike svojim obranama. Skupio ih je 14, tri iz sedmerca pa je nakon susreta označen junakom velike pobjede nad Fuchse Berlinom.

Upoznali su ga

Ipak, vratar NEXE-a sebe neće gurati u prvi plan. Uostalom, za pobijediti treći sastav Bundes lige nije dovoljan samo jedan igrač

- Mislim da smo svi junaci ove pobjede. Pokazali smo momčadski duh, pravi team spirit. Iskoristili smo što su bili umorni, dva dana ranije su igrali s Kielom, imali su dosta ozljeda. Naš trener je odlično otvorio s dubokom zonom, odigrali smo taktički pametno i došli do velike prednosti. Pa vidjeli ste na kraju. Njihov trener Petković je doslovce poludio - rekao je ovaj rođeni Đakovčanin s dugogodišnjom adresom u Beču, zbog čega je stekao i status stalnog austrijskog reprezentativca.

Premda je bio sudionik Europskog prvenstva ove zime ipak je za igrače Fuchse Berlina bio velika nepoznanica, što mu je bila velika prednost. Dansko desno krilo Hans Lindberg vjerojatno ga je tu noć sanjao.

- Čovjek je olimpijski prvak, toliko medalja je osvojio s Danskom, ne znam sve što je osvojio s Hamburgom. Veliko ime. Možda me malo i podcijenio, u svakom slučaju nije me poznavao kao niti ostali igrači Berlina. Bit će mi sada mnogo teže u uzvratu. Sada znaJU tko sam ja i shvatit će me ozbiljnije pa mi neće biti ni malo lako. Imamo veliku prednost, ali još ništa nije gotovo.

Posebno je želio istaknuti navijače. Kao da im se želio ispričati zbog dvije loše predstave i poraze u hrvatskom prenstvu.

- Nadam se da su nam navijači i svi Našičani oprostili ova dva poraza od Dubrave i Varaždina. Bili su sjajni. Imali smo nekoliko sastanaka, svi smo bili svjesni u što smo se doveli. Valjda smo sada pokazali kako možemo puno bolje.

Jednak pristup

Je li imao posebnu pripremu za Fuchse Berlin?

- Vjerujte i Paćo (Ninoslav Pavelić nap.a), moj trener vratara u NEXE-u, i trener Anderson u austrijskoj reprezentaciji kod mene žele izazvati maksimalnu ozbiljnost i koncentraciju na bilo koju utakmicu. Traže od mene isti pristup. Zato sam se jednako pripremao za Dubravu i Varaždin, kao i za Fuchse Berlin, a tako će sada biti i sa Zagrebom. Gledao sam po četiri sata njihove utakmice. Jedan dan gledao sam napad na jednu zonu, drugi dan drugu. Tako je to u profesionalizmu. Moraš uvijek biti maksimalan.

Prije negoli se ponovno posveti njemačkim “lisicama” slijedi mu još jedan veliki sudar u našičkoj dvorani. Večeras (19 sati) NEXE u dvorani OŠ Kralja Tomislava dočekuje PPD Zagreb.

- Imali smo šok-terapiju. U jednom trenutku u prvenstvu nismo više ovisili sami o sebi. Poreč nam je pomogao pa je uz pobjedu nad Fuchse Berlinom to bila za nas dobra vijest. Ponovno stvari držimo u svojim rukama, a još bi učvrstili pozicije kada bi otkinuli nešto i Zagrebu. To je ipak veliki hrvatski derbi, moramo se skupiti, pronaći snage i regenerirati se, jer smo nakon onoga susreta s Fuchse Berlinom svi psihički i fizički stvarno prazni. Ali, što će nam veći motiv negoli Zagreb. U ovom trenutku samo o njima razmišljamo. Prvo znači Zagreb, a onda Berlina - zaključio je vratar NEXE-a.

Krešimir LACKOVIĆ

nepoznanica

VRATARA AUSTRIJE DOBRO SU UPOZNALI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini