Osijek
U POSJETU SARI POPOVIĆ IZ DALJA

Zahvalna sam svima koji su mi pomogli u borbi za zdravlje
Objavljeno 24. travnja, 2018.

Uz srdačan zagrljaj suze radosnice potekle su u petak kad sam otišla u posjet Sari Popović u Dalj, hrabroj 21-godišnjakinji koja je pretrpjela dva moždana udara i završila u komi, a sada hoda uz pomoć štapa, oduzeta joj je lijeva ruka, ima problem kratkoročnog pamćenja, no ne skida osmijeh s lica!

Podsjetimo, za Saru je javnost čula krajem siječnja kad je majka Biljana Vojtek zatražila skromnih 2000 kuna kako bi mogla biti uz svoju kćer nakon embolizacije na mozgu, što je bilo dogovoreno u KBC-u Sestara Milosrdnica u Zagrebu. Građani su još jednom pokazali empatiju i za manje od 24 sata uplatili ukupno 7200 kuna.

Nakon teksta u Glasu Slavonije obitelj je dočekala sretna vijest. Osobno im se javio dr. Joško Glavić, vlasnik Poliklinike Glavić, i ponudio neurorehabilitaciju robotikom o trošku Poliklinike. Sari je to nužno, jer ne može micati stopalo i hoda isključivo sa štapom.

- Zahvalna sam vam na pomoći, odnosno Glasu Slavonije i svim dobrim ljudima koji su odvojili novac za nas, jer je moja majka mogla biti uz mene nakon embolizacije. Isto tako, nisam niti sanjala da bih možda mogla pokrenuti nogu, a vjerujem da će mi neurorehabilitacija robotikom pomoći da to postignem – rekla nam je, između ostaloga, Sara, koja će se s dr. Glavićem, prema pojašnjenju njezine majke, naći uskoro u Zagrebu kad će biti dogovoren termin za terapije. U Zagreb će i na kontrolu u KBC "Sestre Milosrdnice", 11. svibnja, kad će učiniti još jedan MR u nizu, ali i vidjeti koji su daljnji planovi liječnika u njezinu liječenju. M. Mihelić

SARA JE PRAVO NADAHNUĆE

Osmijeh hrabre i lijepe Sare nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Puna poleta i entuzijazma Sara se iskreno nada da će se jednoga dana vratiti u punu formu, a do tada, kako je rekla, čita, slika i redovito vježba. Ova djevojka sinonim je za upornost, volju i izuzetnu hrabrost, i kao takva primjer i nadahnuće mnogima da se i u najtežoj zdravstvenoj situaciji nipošto ne predaju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike