Regija
PROSLAVA DANA BELIŠĆA

Počasnim građanima Belišća
postaju potomci obitelji Gutmann
Objavljeno 23. travnja, 2018.

BELIŠĆE

Belišće se ove godine na poseban način sprema proslaviti 1. svibnja, Dan grada, 134. rođendan i crkveni god sv. Josipa Radnika, zaštitnika Župe Belišće. O brojnim i inovativnim sadržajima u programu proslave na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Belišća govorio je i gradonačelnik Dinko Burić. Na sjednici su jednoglasno prihvaćeni i program proslave i prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada, koja će se uručiti na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak, 30. travnja.

Program koji je u završnoj fazi u belišćanskoj gradskoj upravi, ali i u brojnim gradskim udrugama i organizacijama, trajat će 23 dana i obuhvatiti 49 sportskih, kulturnih, zabavnih i drugih događanja, pa su i očekivanja na koja treba odgovoriti velika.

- Očekujemo brojne delegacije naših gradova prijatelja i partnera iz više zemalja, bit će tu i novosti vezanih uz sadržaje, a nadamo se i izaslanstvima država koje imaju svoja predstavništva u Republici Hrvatskoj - najavio je ukratko Bzrić dodavši da će zasigurno najveće iznenađenje biti “Belišćanski vremeplov” - prvi glazbeno-filmsko-scenski spektakl takve vrste na ovim prostorima, koji će biti prikazan 2. svibnja.

Nakon više godina dodijelit će se javno priznanje Počasni građanin Belišća, a uz njega i sedam plaketa Grb Grada Belišća te tri plakete “S. H. Gutmann”. Na inicijativu gradonačelnika Burića javno priznanje Počasni građanin Grada Belišća uručit će se potomcima obitelji Gutmann: dr. Nelly Auersperg i Williamu de Galseyu. Grb grada Belišća dobit će saborski zastupnik Veljko Kajtazi za doprinos unapređenju životnih uvjeta romske nacionalne manjine i integraciji u sve sfere društva na području grada, Dubravko Maričić za doprinos u razvoju kulturnog i sportskog života te tehničke kulture, Udruga invalida rada i osoba s invaliditetom Belišća i Valpova za doprinos u rješavanju problema invalida rada i osoba s invaliditetom, te Josip Rakmić, Željko Čorba i Plesna skupina članica Kluba Matice umirovljenika “Babe bez kočnica” za doprinos ukupnom društvenom životu grada. Plaketa “S. H. Gutmann”, javno priznanje za izuzetna ostvarenja i doprinos gospodarskom životu Grada, na svečanoj će sjednici dobiti tvrtka Eryia d.o.o. Bistrinci, Dana trgovina na malo Gat te dr. Joachim Brenk, predsjednik Uprave Possehl GmbH. L. Aničić

Glazbeno-filmsko-scenski spektakl “Belišćanski vremeplov” bit će prikazan 2. svibnja

Najčitanije iz rubrike