Sport
CIBALIA - SLAVEN BELUPO

Rupnik: Nije nam važna ljepota, nego samo naš uspjeh
Objavljeno 23. travnja, 2018.

Utakmicom protiv Slaven Belupa u Vinkovcima, momčad Cibalije ulazi u miniseriju od tri utakmice kojima će bitno usmjeriti svoju sudbinu. Današnji se gost iz Koprivnice trenutačno nalazi na sedmome mjestu s osvojena 32 boda, osam više od Cibalije, koja je trenutačno na začelju prvoligaške ljestvice. Momčad trenera Davora Rupnika danas ima samo jedan zadatak, nakon 90 minuta igre završiti susret s bar jednim pogotkom više u mreži Koprivničanaca, što bi im donijelo nova tri boda i veliku nadu da u sljedećim dvama susretima uđu s velikim optimizmom u konačan uspjeh. Stoga su, nakon susreta u Splitu i gostovanja kod Hajduka, misli svih, koji su oko seniorske momčadi Cibalije, bile uprte samo u sljedeći susret sa Slaven Belupom. Na njega je bio isključivo koncentriran i trener Cibalije Davor Rupnik.

- Imamo problema sa sastavom, odnosno igračima koji su ozlijeđeni i pitanje je hoće li moći nastupiti. Nakon utakmice s Hajdukom radili smo odlično, dobro analizirali protivnika, pripremili taktiku i svi igrači znaju što moraju raditi na ovoj utakmici kako bi došli do pobjede. Svi igrači jako dobro znaju važnost te utakmice, tako da im dodatna motivacija nije potrebna. Nama je voda do grla, a protivniku to nije slučaj i mogu igrati opušteno, što može predstavljati i problem za nas - pričao je Rupnik.

Cibalia bi trebala istrčati u sastavu koji će, figurativno, ali i doslovno ako treba, ostaviti srce na terenu, samo da se osvoje tri boda. Danas na teren vinkovačkog stadiona Rupniku trebaju samo zdravi i fizički spremni igrači. Jer, tri su boda najvažnija.

- Danas nam nikako nije važna ljepota, nego samo konačan uspjeh, makar ga ostvarili i na mišiće. Istina je da nam danas na terenu treba 11 ratnika, koji će ginuti za svaku loptu, svaki aut, svaki korner... Toga su svi svjesni oni koji će igrati. Za mene su moji igrači najbolji na svijetu i tako se prema njima i odnosim. Oni su ti koji će na terenu odlučivati i o svojoj sudbini pa vjerujem da će dati više od protivnika. Ako protivnik igra 100 posto, mi moramo igrati 120 posto - rekao je trener Vinkovčana.

Danas bi, prema svim najavama, uvjeti za igru trebali biti idealni. Teren bi trebao biti odlično pripremljen, koliko je to u moći djelatnika kluba, a na tribinama bi danas trebali biti svi oni koji vole Cibaliju i koji se neprekidno kunu u ljubav prema nebeskoplavoj boji. Danas je dan kada je jedino Cibalia važna, a sve ostalo puno manje. Danas nije važan odnos prema HNS-u ili bilo komu drugom. Danas će se, posebno s istočne tribine, pokazati koliko tko doista voli Cibaliju i koliko mu ona znači. Navijači, i oni koji zaista žive za Cibaliju, danas će pokazati pravo lice, navijanjem svih 90 minuta dok ih glasnice ne izdaju. Jer, i njihova bi uloga mogla biti značajna.

Antun GRGIĆ

CIBALIA - SL. BELUPO

Početak: ponedjeljak, 18 sati

Šubarić -Kurtanjek

Karamarko - Međimorec

Peričić - Musa

Soldo - Šarlija

Rubić - Kitanovski

Muženjak - Vidović

Plum - Trebotić

Kordić - Goda

Dabro - Doležal

Galić - Ivanovski

Barišić - Delić

Stadion: HNK Cibalia

Kapacitet: 6500

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike