Sport
DRAGO VUKOVIĆ:

Nismo bili glavama u Našicama, može nas biti sramota
Objavljeno 23. travnja, 2018.

Vezani članci

ČUDO U NAŠICAMA

Tata Horvat gledao sinovo remek-djelo

Dvojac u dresu Fuchse Berlina očekivano je dobio pljesak našičke publike prigodom predstavljanja. Drago Vuković i Jakov Gojun polovina su hrvatske kolonije u Berlinu. Drugi dio, Marko Kopljar i Stipe Mandalinić, nalaze se na dugačkoj listi ozlijeđenih “berlinskih lisica”. U Našice su stigli sa samo 12 igrača, od poznatijih nije bilo pivota Schmidta, perspektivnog njemačkog reprezentativca Druxa, švedskog reprezentativca Zachrissona. Stigli su u Našice samo dan nakon utakmice u Kielu. Odmah poslije Kiela krenuli su za Bruxelles, pa za Zagreb. No, Drago Vuković nije tražio nikakvo opravdanje nakon susreta.

- Istina, došli smo sa samo 12 igrača, dosta nas manjka, ali nikako ne bih umanjio pobjedu NEXE-a. Mislim da mi nismo došli glavama u Našice. Jer kada toliko falimo sa šest metara udaraca, onda je to znak da nismo bili prisutni. I ništa nas ne može opravdati. Ni put, ni visok ritam. Na to smo već navikli. Svaka čast NEXE-u, a nas može biti sramota.

Vuković je sa svojih 35 na leđima morao pokriti svašta. Krenuo je zajedno s Gojunom u središnjici obrane, igrao u napadu srednjeg vanjskog, lijevog vanjskog, čak je završio u jednom trenutku i na krilu.

- Mi ostali definitivno smo morali više povući. Svi mi ostali imamo dovoljno kvalitete da ostvarimo mnogo bolji rezultat. Nismo to ostvarili.

Znali su kako će se NEXE fanatično boriti u prvoj utakmici. Za uzvrat morate raditi 60 minuta prekovremeno i to kao pravi bauštelci.

- Ovo je možda za NEXE najveća utakmica u povijesti i vidi se da su ostavili srce na terenu. Čeka nas sada velika borba u Berlinu. Moramo odigrati fanatično, slično kao što je NEXE odigrao u prvoj utakmici. Neće nam biti lagano. Znam mentalitet ovih igrača, sigurno su spremni za novu borbu.

Drago već 12 godina igra izvan hrvatskih klubova. Stoga, dolazak u Našice na neki je način kao dolazak kući.

- Prvi put sam u Našicama, lijepo mjesto, lijepa atmosfera. Ma super je doći u Hrvatsku pa makar i na pola dana. Vjerujte, čim sam stigao u Zagreb odmah sam prodisao punim plućima. Jedva čekam vratiti se zauvijek kući u Split. Ali, vidjet ćemo koliko će još trajati karijera - zaključio je Vuković. K.Lacković

Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike