Sport
DINAMU DERBI NA POLJUDU

Gavranović i Livaković uništili splitske snove
Objavljeno 22. travnja, 2018.

Derbi na Poljudu okupio je više od 31 tisuću gledatelja, Split i Dalmacija sanjali su o pobjedi svojih bilih i neizvjesnoj završnici prvenstva Prve HNL, ali bili su to samo pusti snovi... Dinamo je pobijedio u derbiju i s nova tri boda vjerojatno osigurao novi naslov prvaka Hrvatske.

Prvi su priprijetili gosti, Hajrović je s desne strane izveo slobodni udarac nakon što je Soudanija srušio Lopez i pucao izravno u gol, no Letica je bio na mjestu. Promašio je Gavranović stopostotnu priliku u 10. minuti susreta, a potom su, u 14. minuti, dinamovci materijalizirali premoć i došli u vodstvo. Pogodak je pao nakon kornera koji je s lijeve starne izveo Ćorić, Rhamni je pucao glavom, lopta je pogodila prečku i odbila se do Gavranovića, koji ju je iz same blizine poslao u mrežu nemoćnog Letice. Nakon primljenog pogotka probudio se i Hajduk te je izjednačio u 25. minuti eurogolom Caktaša iz slobodnog udarca s nekih 25 metara. S tih 1:1 otišlo se na odmor, u nastavku je bolje krenuo Hajduk, imao dvije odlične prilike, ali Livaković je sjajno obranio pokušaje Futacsa i Saida iz blizine. Hajduk je pritiskao i prijetio, ali na vratima gostiju bio je sjajni Livaković, a jednom se ispriječila i prečka. Nakon promašaja stigla je kazna i Dinamo je u 59. minuti poveo. Ćorić je s lijeve strane izveo korner, Said je promašio loptu i Gavranović ju je iz blizine ubacio u mrežu za 1:2. Domaćin se nije predavao, krcati Poljud tražio je pobjedu, ali do kraja je ostalo 1:2. T. Bilić

SPLIT - Stadion Poljud. Gledatelja: 31.751. Sudac: Mario Zebec (Varaždin) - 7. Strijelci: 0:1 Gavranović (14), 1:1 Caktaš(25) 1:2 Gavranović (59). Žuti kartoni: Lopez, Radošević (Hajduk), Dumbia, Ademi, Rhmani, Fiolić (Dinamo)

IGRAČ UTAKMICE: MARIO GAVRANOVIĆ (DINAMO)

HAJDUK                      1  (1)

Letica 6,5, Juranović 6,5, Nižić 6, Lopez 5, Fomitschow 5,5 (od 81. Kožulj -), Radošević 6,5, Caktaš 7, T.Bašić 5 (od 67. Hamza -), Gyurcso 6,5, Said 5, Futacs 5 (od 61. Tičinović 5)

DINAMO                      2  (1)

Livaković 7,5, Stojanović 6, Rhmani 7,5, Benković 7, Sosa 6,5, Doumbia 6,5, Ademi 6,5, Hajrović 6 (od 61. Gojak 6), Ćorić 7 (od 72. Fiolić -), Soudani 7, Gavranović 8 (od 90 Lecjaks -)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike