Regija
ĐAKOVO

Drvored generacija kod Gradskih bazena
Objavljeno 22. travnja, 2018.

U povodu Dana planeta Zemlje, 22. travnja, Ekonomska škola “Braća Radić”, uz podršku gradskog komunalca Univerzala, organizirala je sadnju Drvoreda generacije 2017./18. u neposrednoj blizini Gradskih bazena. To je lokacija koju je lani, u suradnji s Gradom za prvi drvored u nizu i cijeli zeleni projekt, odabrao upravo Univerzal, doznajemo u tom gradskom komunalnom poduzeću.

Želeći u vršnjaka razviti osjećaj za suživot s prirodom i odgovornost modernog življenja, a u sugrađana ojačati svijest o potrebi očuvanja okoliša, maturanti Ekonomske škole zasukali su rukave, dohvatili lopate i zasadili šest novih stabala crvenolisnog i zelenolisnog javora. Svako mlado drvo nosi i pripadajuću pločicu s istaknutim razredom koji ga je zasadio. Sadnice, alat, tehničku i stručnu potporu mladima osigurali su Univerzalovi djelatnici.

Osim što obogaćuju okoliš Gradskih bazena, javori ostaju trajni spomen ovogodišnjoj generaciji ekonomista, komercijalista, poslovnih tajnika i prodavača na njihovu mladost i srednju školu kao najljepše životno doba, a usto su korak više k budućem Parku generacija. Projekt su inicirale profesorice Ekonomske škole, koja već godinama ima status ekoškole, Bernardica Šušak i Brankica Radonić.M.Muškić

Možda ste propustili...

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike