Regija
DUGOGODIŠNJI SAN PRED REALIZACIJOM

Donji Miholjac i Šikloš uskoro će spajati i biciklistička staza
Objavljeno 23. travnja, 2018.

DONJI MIHOLJAC - Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić i predstavnik izvođača radova, tvrtke Tehnoelektro iz Đakova, član Uprave Petar Prodanović, potpisali su ugovor o gradnji biciklističke staze na kojoj bi radovi trebali završiti iduće godine. Ona će biti izgrađena u Ulici Ljudevita Gaja, duž državne ceste D53 do graničnog prijelaza s Mađarskom. Ista staza gradi se u sklopu projekta BYPATH - Biciklistička staza koja spaja dvorac Mailath i tvrđavu u Šiklošu. Gradonačelnik Aladić naglasio je kako je glavni cilj tog projekta oživjeti prirodnu i kulturnu baštinu te turizam s obje strane rijeke Drave, a Prodanović je obećao u zadanom roku obaviti radove.

Glavne projektne aktivnosti na hrvatskoj strani su izgradnja biciklističke staze u Donjem Miholjcu i uzduž državne ceste do granice s Mađarskom te opremanje staze sadržajima, edukacija bike vodiča, kupnja bicikala i održavanje Cycle Art festivala. Na mađarskoj strani glavna aktivnost je rekonstrukcija staze između gradova Harkanja i Šikloša i biciklističkog parka u Šiklošu uz koju će se provesti ostale projektne aktivnosti. Vrijednost projekta koji će trajati 16 mjeseci iznosi 953.182,59 eura. EU sufinanciranje za hrvatske partnere iznosi 85 posto, a za mađarske 100 posto.

Donji Miholjac je s projektnim partnerima, mađarskim Šiklošem i miholjačkom Turističkom zajednicom, izabran za provedbu projekta “BicYcle PATH that connects Mailath castle and Siklos fortress”, koji bi trebao dodatno ojačati partnerske veze Donjeg Miholjca. Projekt je u suradnji s partnerima prijavljen 31. svibnja 2016. u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Na kompletiranju dokumentacije i prijavi projektnog prijedloga na natječaj radili su djelatnici Miholjačkog poduzetničkog centra u suradnji s partnerima na projektu. Cilj je projekta da se biciklističkom stazom povežu dva grada, odnosno dvorac Mailath i park u Donjem Miholjcu i tvrđava u Šiklošu te da se promovira i oživi prirodna i kulturna baština i razvija turizam s obje strane Drave. L.Aničić

953.182

eura ukupna je vrijednost projekta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike