Regija
VJEŽBA “BATINA 2018.”

Vatra na kruzeru ugašena, putnici i posada - spašeni
Objavljeno 23. travnja, 2018.
Na intervenciju su stigli vatrogasci, policija, kao i hitna medicinska pomoć i Hrvatska gorska služba spašavanja

BATINA - Nad Dunavom kod batinskog lučkog pristaništa nadvio se gusti crni dim iz putničkog broda na kojem je bilo 200 putnika i dvadeset članova posade. U neposrednoj blizini pristaništa, prilikom uplovljavanja na brodu je izbio požar. Brod je uspio pristati, posada je poduzela sigurnosne mjere, obavijestila kapetaniju i zatražila pomoć na 112. No, na brodu je među putnicima zavladala panika. Nekoliko ih je skočilo u vodu. Uslijedila je potom brza intervencija žurnih službi i operativnih snaga. Na intervenciju su stigli vatrogasci, policija, hitna medicinska pomoć i HGSS.

I dok su vatrogasci gasili požar te iznosili ozlijeđene članove posade i putnike kako bi bili medicinski zbrinuti, pripadnici HGSS-a čamcem su spašavali putnike koji su skočili u vodu i istovremeno osiguravali mjesto nesreće te postavljali plutajuće vodonepropusne brane oko broda radi sprječavanja onečišćenja rijeke zauljenim vodama s broda koje je također prijetilo. Na obali su logistiku osiguravali stožer Civilne zaštite i volonteri Crvenog križa, dok su pomoć ozlijeđenima ukazivali djelatnici Hitne pomoći...

Bio je to kratki scenarij subotnje terenske vježbe Civilne zaštite “Batina 2018.”, održane kod lučkog pristaništa u Batini, u kojoj je sudjelovalo stotinjak osoba, a njezin početak označio dožupan osječko-baranjski Goran Ivanović. Odluku o održavanju vježbe donio je načelnik Općine Draž Stipan Šašlin, obrazloživši odluku nadogradnjom provedbe osposobljavanja snaga civilne zaštite lokalne razine.

- Tijekom vježbe lijepo se vidjela usklađenost svih sudionika civilne zaštite ustrojenih na području općine Draž na provođenju mjera zaštite i spašavanja - istaknuo je Šašlin, nakon što mu je prijavak o završenoj vježbi podnio zapovjednik VZ Baranja Daniel Časar. Šašlin je na sudjelovanju zahvalio profesionalcima i volonterima, sudionicima vježbe čiju je pripremu provodila Općina Draž, kao nositelj, u suradnji s Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Osijek.

Ivica GETTO
Sudionici vježbe

Na vježbi Civilne zaštite “Batina 2018.” sudjelovali su: Stožer civilne zaštite Draž, Interventna postrojba Vatrogasne zajednice Baranja, Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije i postrojba i povjerenici civilne općine Draž. Sudjelovao je i MUP - Policijska postaja Beli Manastir i Postaja granične policije Beli Manastir, Gradsko društvo Crvenog Križa Beli Manastir, HGSS Stanica Osijek, Područni ured za zaštitu i spašavanje Osijek te brojni volonteri.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike