Osijek
POČELI PREDUPISI U GRADSKE VRTIĆE

Preporuka: Predajte zahtjeve
i ako će vam djeca krenuti u
vrtić ili u jaslice nakon rujna
Objavljeno 23. travnja, 2018.

Danas je prvi dan predupisa u programe odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića Osijek za pedagošku godinu 2018./2019. na području grada Osijeka i općine Čepin. Roditelji svih mališana koji će od jeseni imati potrebu za korištenjem usluga gradskih vrtića, zahtjev za upis mogu predati od 23. travnja do 4. svibnja u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića Osijek (Vij. Ivana Meštrovića 7, 2. kat).

Zahtjevi će se moći podnositi unutar satnice prema sljedećem rasporedu: 23. i 24. travnja od 12 do 18 sati, 25., 26. i 27. travnja od 7.30 do 15 sati, 30. travnja od 7.30 do 12 sati, 2. i 3. svibnja od 12 do 18 sati, te 4. svibnja od 7.30 do 15 sati. Dokumentacija potrebna za upis djeteta u vrtić je sljedeća: popunjeni zahtjev za upis u vrtić, inicijalni upitnik i anketni upitnik o radu vrtića u poslijepodnevnim satima (koji se mogu preuzeti na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Osijek - www.vrticiosijek.hr), preslik rodnog lista za dijete (bez obzira na datum izdavanja isprave), uvjerenje o prebivalištu (boravištu), ili preslik osobne iskaznice za roditelja korisnika usluga, potvrda o zaposlenju izdana od poslodavca, preslik kartona cijepljenja, potvrda o drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa, rješenja, potvrde i druga dokumentacija na temelju koje roditelji ostvaruju olakšicu pri plaćanju, što se odnosi na nezaposlene roditelje, roditelja umirovljenika, roditelja korisnika usluga Centra za socijalnu skrb, samohranog roditelja, roditelja invalida s utvrđenim invaliditetom od 80 posto i više te obitelji s više djece.

Iz Dječjeg vrtića preporučuju i onima koji će imati potrebu za korištenjem usluga gradskih vrtića i jaslica kasnije tijekom pedagoške godine (ne odmah u rujnu, primjerice majke, koje se na posao vraćaju nakon rodiljnog dopusta), da papire za upis također predaju od 23. travnja do 4. svibnja. Ravnateljica Marija Štambuk Čabaj ističe kako ovaj potez ne jamči da će time definitivno osigurati mjesto u vrtiću ili jaslicama za svoga mališana, ali šanse su im u tome smjeru ovim potezom svakako veće.

- Tu ćemo djecu imati u edvidenciji, i kada dođe vrijeme da krenu u vrtić ili jaslice, sigurno će biti lakše uključiti ih u program. Napominjemo kako pravilnici Dječjeg vrtića Osijek ne prepoznaje koncept “plaćanja čuvanja mjesta”, tako da roditelji neće morati plaćati uslugu za mjesece unutar pedagoške godine koji prethode onome u kojemu će im dijete biti uključeno u naše programe - objašnjava ravnateljica. I. Solar.

Pravilnici Dječjeg vrtića Osijek ne prepoznaju koncept “plaćanja čuvanja mjesta”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike