Kultura
USPJESI GLAZBENOG ODJELA VUKOVAR

Uloženi trud vraća im se sjajnim rezultatima
Objavljeno 23. travnja, 2018.
Izvrsnom klavirskim pratnjom uspjehu vukovarskih učenika pridonijele su korepetitorice Vedrana Matić i Maja Pavošević

VUKOVAR - U organizaciji Glazbene škole Požega održano je 5. međunarodno natjecanje tamburaša solista i komornih sastava za učenike i studente iz Hrvatske i inozemstva. Glazbeni odjel OŠ Dragurina Tadijanovića iz Vukovara redovito sudjeluje na ovom natjecanju, a ove se godine mogu pohvaliti i osvojenim sjajnim rezultatima.

Tadija Ivić, bisernica, u prvoj je klasičnoj kategoriji osvojio 1. nagradu (94 boda), Leon Moric, brač, u prvoj klasičnoj kategoriji za svoj je nastup zaslužio 2. nagradu (85,33 boda), a Ivan Butigan, bisernica, u drugoj klasičnoj kategoriji također je prvonagrađen (91 bod). Njihov je nastavnik Darko Kujundžić.

Noel Kukuruzović, brač, u trećoj je klasičnoj kategoriji za svoj nastup dobio 1. nagradu (90 bodova), Marko Skaličić, brač, druga klasična kategorija, također 1. nagradu i brončanu medalju (96,33 boda) te je svirao za Grand prix, kao jedan od tri najbolje ocijenjena natjecatelja. Nastavnik im je Darko Čuvidić.

Velika nagrada (Grand Prix) održava se u dane natjecanja u Koncertnoj dvorani Glazbene škole. Natječu se troje najbolje ocijenjenih natjecatelja iz klasičnih i folklornih kategorija.

Izvrsnom klavirskim pratnjom uspjehu su pridonijele korepetitorice Vedrana Matić i Maja Pavošević.

- Kao mala škola s tamburaškim odjelom od 33 učenika, jako smo ponosni na uspjehe učenika koji su sudjelovali na natjecanju. Svake se godine broj učenika povećava, što nas jako veseli – rekao je nastavnik tambure Darko Kujundžić.

Iz godine u godinu kvaliteta tamburaškog sviranja raste.

- Ulažemo veliki trud u rad s djecom i to se u konačnici vidi na rezultatima koje postižu na natjecanjima. Zadovoljan sam uspjehom i nadam se da će dogodine nastaviti na toj razini i da će se broj učenika koji sudjeluju na natjecanjima i smotrama povećati – dodaje Darko Čuvidić, pročelnik tamburaškog odjela.

Stručni žiri činili su: Veljko Valentin Škorvaga, Sanja Drakulić, Mira i Vojislav Temunović te Siniša Leopold.

Narcisa VEKIĆ

33 učenika

BROJI TAMBURAŠKI ODJEL U VUKOVARU

Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike