Ekonomija
UZ ZAVRŠETAK DVAJU SAJMOVA U OSIJEKU

Za Salorijem i Motomobilom ostali tragovi ugodnih mirisa
Objavljeno 23. travnja, 2018.

Vezani članci

U OSIJEKU DVIJE SAJAMSKE MANIFESTACIJE

Otvoreni 15. SALORI i 22. Motomobil: Tri dana lova, ribolova i automobila

Od svog prvog pa do netom završenog 15. izdanja pokazalo se kako Salori - sajam lova, ribolova i kontinentalnog turizma, koji se svakog travnja održava u Osijeku, ima dobitni koncept. On se sastoji u sretnoj mješavini prodajno-izložbenog karaktera, stručno-edukacijskog dijela, natjecanja i, naravno, druženja. Od kada je toj manifestaciji terminski pridružen i Motomobil, sajam automobila i prateće automobilske industrije, to događanje u cijelosti ispunjava osnovnu zamisao organizatora, tvrtke Osječki sajam.

Otvoreni u petak, s više od 100 izlagača, bila su to sadržajno tri bogata dana. Uz stalnu ponudu na štandovima i otvorenom prostoru, u subotu je održano natjecanje u lovačkom parkuru, potom su održani susreti lovačkih rogista i pjevačkih zborova. Priređena je Skupština Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije, a naposljetku revijalno se kuhao čobanac. Ribiči su se u subotu natjecali na darđanskoj Đoli, jučer su pak oni imali državno prvenstvo u kuhanju fiš-paprikaša. No, uloga sajma je i ona edukativna. Lovci pripravnici, ali i najmlađi posjetitelji sajma, upoznavali su se s oružjem, upozoravalo se na opasnost od nestručnog rukovanja, podsjetilo na opasnost od zaostalih minska polja... Na svoje su došli i izlagači okrenuti turističkoj ponudi, njih 30-ak predstavilo je novitete u enogastronomskoj ponudi. Motomobil, u svome 22. izdanju, kao i uvijek, donio je dašak glamura... Sve to rezultiralo je sjajnim posjetom koji je kulminirao jučer prijepodne. D. Kuštro

Alen Vukašinović

direktor Osječkog sajma

Još smo jednom pokazali bogatstvo slavonske duše

- I ova manifestacija još je jednom pokazala bogatstvo naše slavonske duše, volimo biti dobri domaćini, volimo se družiti. A sve ovo je još jedan od ozbiljnih pokazatelja kako bi odlazak iz Osijeka i Slavonije trebao bit tek zadnja opcija - ne skriva Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma.

Možda ste propustili...

OPORAVAK USLUŽNOG SEKTORA

Poslovna aktivnost u eurozoni porasla

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike