Sport
PORAZ BIJELO-PLAVIH NA RUJEVICI

Puljić u 88. minuti
donio Rijeci pobjedu
Objavljeno 21. travnja, 2018.
Rijeka je svladala Osijek tek u četvrtom susretu ove sezone

Nogometaši Rijeke u četvtoj utakmci ove sezone uspjeli su svladali momčad Osijeka,a nakon što su u prethodnim susretima upisali tri poraza.  Vinkovčanin Jakov Puljić,još jedan Kekov jocker s kupe, uspio je postići pogodak dvije minute prije kraja regularnog dijela utakmice nakon greške inače sjajnog vratara Malenice. Mudri Puljić elegantno je poentirao i raspametio Rujevici.
Rijeka je zasluženo došla do bodova, u drugom je poluvremenu bila dominantna, imala sve u svojim rukama, ali nije uspjela loptu pronaći put do mreže. Dok je nije ukazao Puljić. Osječani su se branili, igrali na kartu destrukcije, na kraju su kapitulirali. Riječani su diktirali ritam u drugom poluvremenu, držali sve konce u svojim rukama. Igarli brzo, srčano i jednostavno...Za razliku od prvog poluvremena.

PRVO POLUVRIJEME

Woddy Allen je za svoj prvi film rekao da je bio toliko ružan da je u nekoliko američkih država zamijenio smrtnu kaznu...Ništa bolje nije bilo prvo poluvrijeme ogleda Rijeke i Osijeka, klubova iz vrha hrvatskog nogometa. Sjajan dekor na proljetnom vremenu, a igra! Nikom ništa, ili dvije nule. Osječani imaju svoj recept za gostovanja i nadmetanja s kvalitetnijim suparnicima na gostujućem terenu. Dinamo, Rijeka...Specijalisti su za uništavanje suparničke igre, trošenje vremena i čekanja situacije iz koje bi mogao paliti grom.
Rijeka je u razdoblju do odmora uglavnom imala loptu u nogama, ali samo je Acosty i povremeno Heber, pokušavo stvoriti prigodu za suigrače. Napasti »jedan na jedan« suparnika koji je stajao čvrsto na barikadama svog defenzivnog bloka. Slike igre Rijeke je samo jedna prigoda, Hebera, koji je Bradarićevu loptu iskoristio tako da je zaobišao vratara Malenicu, ali je kod završnog udarca psslao loptu preko gola. Teška je bila pozicija. Uz onaj Čolakov pokušaj u sedmoj minuti, to je bilo sve u 45 minuta igre, bolje rečeno udaranja po lopti poput kovača. Naravno Osjećani su diktirali način igre, a Riječani nisu uspjeli nametnuti se brzim loptama, dodavanjima.
IZ ČETVRTOG POKUŠAJA

Rijeka u standardnoj postavi bez Gorgona koji je još u procesu potpunog ozdravljenja, odnosno Kvržića, čovjeka od Kekova povjerenja i jockera. Protiv Istre 1961. donio je tri boda.
Mioč i Jambor zatvorili su prostor kreatoru riječke igre, Pavičića, napadalo se samo po bokovima (Acosty, Heber), bolje rečeno pokušvalo se stvoriti višak ljudi. Nije bilo koristi od visokih lopti u kaznenom prostoru, Škorić i Milović su dobro kontrolirali nebeski prostor.
Lopa je pokazao da su Osjećani živi u 52.minuti, pucao je pored gola, ali nakon toga je Acosty aktivirao turbo. Malenica je, međutim, sratio i zatvorio kut, odbio loptu.
Rijeka je u nastavku bila agresivnija i brža, razbuktala je utakmicu. Lopta je počela ići od noge do noge, u prazan prostor, tražila se dubina. Škarice Acostyja sa 16 metara poslale su loptu pored gola, ali zaslužile pljesak.
Nevjerojatno je što nije realizirao Pavičić u 66. minuti nakon proigravanja Gorgona. Sa pet metara poslao je loptu pored gola. Gorgon je zamijenio Čolaka koji je nakon početnog vatrometa na početku drugg dijela sezone, sada upao u golgetersku krizu apstinencije. Imao je Gorgon loptu za gol, ali glavom nije uspio poslati loptu u mrežu.
Rijeka je pojačala intenzitet igre, Osječani su se zatvorili u ježa. Ulaskom Kvržića umjesto neraspoloženog Pavičića, Riječani su napravili rošadu. Acosty je postao srednji napadač. Iza njega je djelovao Gorgon. Dok nije ušao Puljić kao zamjena za ozlijeđenog Hebera. Kek je mijenjao figure, raspored na terenu, Rijeka je u nastavku bila lavina, napadala sa svih strana. Ipak, Osijek je kapitulirao tek u završnici kada se pred vratima Malenice ukazao Puljić.

 
Rezultati by SofaScore
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike