Sport
PORAZ OSIJEK KELMEA

Zagrepčani sretno i spretno do bodova
Objavljeno 20. travnja, 2018.
Porazom od Dinama osječki malonogometaši vjerojatno ostali bez plasmana u doigravanje

Treću utakmicu za redom malonogometaši Osijek Kelmea ostali su bez zabijenog pogotka, a samim tim vrlo vjerojatno i bez plasman u doigravanje. Bodove je u Zrinjevcu sinoć odnio Futsal Dinamo, ali mora se konstatirati više spretno i sretno nego posve zasluženo. Bila je to ravnopravna utakmica u kojoj presudio prvi pogodak koji su gosti postigli šest sekundi prije kraja prvog poluvremena.

Tko zna u kojem bi smjeru utakmica otišla da je Mijić već u 13. sekundi iskoristio čisti zicer koji mu je pripremio Pandurević. Međutim umjesto mreže mladi igrač Osijek Kelmea pogodio je zid. U devetoj minuti Osječani su dobili lijepu priliku za vodstvo. Naime, u razmaku od samo 30 sekundi nervozni i neoprezni Matošević zaradio je dva žuta kartona pa je morao na tribine. Osječka momčad imala je dvije minute igrača više na parketu no to nije pretvorila u pogodak. Cijelo prvo poluvrijeme prošlo je kroz prijetnju teške artiljerije. Teško se dolazilo u čiste prilike pa su obje momčadi više koristile dalekometnu paljbu, ali vratari su bili na visini zadatka. I kada se već činilo kako će se na odmor otići na bez pogodaka u posljednjim sekundama prvog poluvremena Kanjuh je pokušao proigrati nekoga od svojih suigrača, Dakić je to želio spriječiti, međutim lopta se sretno odbila do Penave na šest metara, a on iz takvih pozicija ne oprašta 0:1.

U nastavku susreta gledali smo sličnu sliku. Čim je počelo drugo poluvrijeme Osječani su zapali u nevolju. Pandurević je namjerno igrao rukom pa je zaradio drugi žuti karton pa je i on morao napustiti teren. Međutim, ni gosti te dvije minute nisu iskoristili brojčanu prednost. i. Raspoloženi vratari nisu dopuštali strijelcima da se razmašu s tim da je Škorić na vratima Futsal Dinama imao više situacija "1 na 1" u kojim je izlazio kao pobjednik. U 26. minuti gosti su opet vrlo s(p)retno udvostručili prednost. Udarac Penave obranio je Konrad, lopta se odbila visoko u zrak s čudnom rotacijom, a Čekol je učinio naizgled nemoguće i glavom iz teškog kuta poslao parabolu preko Kajfeša i lopta je završila u mreži - 0:2. Deset minuta prije kraja pokušao je Osijek Kelme i "letećim vratarom" ali tu nije bilo prave ideje, pa je trener Smoje ubrzo odustao od toga, a njegova momčad do kraja susreta nije uspjela pronaći rješenje za raspoloženog Škorića na vratima Dinama.

Dalibor KELER
OSIJEK KELME                  0
FUTSAL DINAMO              2  (1)

OSIJEK – Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 250. Suci: Tomislav Katinić i Krešimir Gregurević 6,5 (oba Slavonski Brod) Strijelci: 0:1 Penava (20.), 0:2 Čeklol (26.) Žuti kartoni: Pandurević, Kundid i Čurković (Osijek Kelme), Matošević, Capar (Futsal Dinamo) Crveni kartoni: Pandurević, Matošević (Osijek Kelme)

OSIJEK KELME: Konrad 7,5, Mijić 5,5, Šalaj 5,5, Pandurević 6, Duvančić 6,5, Tot, Živković, Kundid 5,5, Turković 5,5, Kajfeš 6, Petrušić, Dakić 6, Živanović 6

FUTSAL DINAMO: Škorić 8, Đuvat 6, Grbeša 6,5, Matošević 5, Penava 7, Hercigonja, Malošovac, Capar 7, Sulentić 6,5, Kanjuh 7, Čekol 7, Dekanić, Rajh

IGRAČ UTAKMICE: GORAN ŠKORIĆ (FUTSAL DINAMO)

Najčitanije iz rubrike