Sport
HNK CIBALIA

Balić: Sada nam trebaju ratnici
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Cibalia se iz Splita vratila s četiri lopte u mreži vratara Šubarića, što baš ne zvuči optimistično u završnici sezone. Sportski direktor Cibalije Vladimir Balić uvijek je nepopravljivi optimist, ali ovaj put njegov optimizam nije se pokazao i u praksi. Cibalia u posljednja dva susreta nije osvojila ni jedan bod. Protiv Dinama i Hajduka, istina, teško se to i očekivalo.

- Protiv Dinama i Hajduka odigrali smo dobre utakmice, ali, na našu žalost, izgubili smo obje samo zahvaljujući pogreškama naših igrača. Kada igrate protiv takvih momčadi pogrešaka ne smije biti, jer se svaka kažnjava, kao što se dogodilo i nama. Individualna kvaliteta pojedinih igrača riješila je oba susreta. Dobra stvar je što smo obje utakmice odigrali dobro, a to je zalog za važne utakmice koje nam slijede - rekao je Balić.

Slijede za Cibaliju jako važne tri utakmice, usuđujemo se reći i odlučujuće utakmice za borbu za ostanak u prvoligaškom društvu. U ponedjeljak u Vinkovce stiže Slaven Belupo, a zatim, rekli bismo i ona najvažnija, idući vikend u Zagrebu protiv Rudeša. Treća utakmica na rasporedu je 5. svibnja, kada u Vinkovce stiže izravni konkurent Istra 1961. Cibalia bi iz ove tri utakmice trebala svih devet bodova pa da mirno odigra završna tri kola.

- Sada smo fokusirani samo na Slaven Belupo, nakon nje okrenut ćemo se sljedećem protivniku pa onda onom trećem. Uvjeren sam da će naši igrači u te tri utakmice pokazati da zaslužuju igrati i sljedeću sezonu u Prvoj ligi. Protiv Slaven Belupa u ponedjeljak nas zanima samo pobjeda i ništa drugo, i tako ćemo se postaviti od početka. Što se tiče Rudeša tamo ćemo se pokušati nametnuti svojom igrom od početka i ako sve bude kako treba i osvojimo sva tri boda mislim da smo tada na pravom putu da utakmicom protiv Istre 1961 u Vinkovcima zaključimo dobru priču i da preostala tri kola odigramo u dobroj atmosferi.

Protiv Hajduka u momčadi nije bilo Marka Karamarka i Luke Muženjaka koji su se ozlijedili protiv Dinama i taj nedostatak u momčadi i te kako je bio vidljiv. Hoće li do susreta u ponedjeljak sa Slaven Belupom njih dvojica biti osposobljeni i spremni za igru?

- Imamo ozlijeđenih igrača, ali naša liječnička služba čini sve napore kako bi osposobila sve igrače do utakmice sa Slaven Belupom. Znam da će u ponedjeljak istrčati samo zdravi igrači, jer nam protiv Koprivničanaca trebaju ratnici, a ne umjetnici. Zapravo, takvi će nam trebati u sve tri sljedeće utakmice - zaključio je Cibalijin sportski direktor.

A. Grgić

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike