Sport
ERSTE PLAVA LIGA SLJEDEĆEG TJEDNA U OSIJEKU

U Gradskom vrtu po novi rekord
Objavljeno 20. travnja, 2018.

Kvalifikacijama u Makarskoj počelo je šesto izdanje Erste Plave lige, najmasovnijeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj. Na njemu nastupaju učenici od trećih do šestih razreda, koji se ovisno o uzrastu natječu na 60, 300 i 600 metara, skoku u vis i dalj te bacanju kugle i vorteksa. Po dvoje najboljih iz svake discipline i razreda izborit će plasman na veliko finale, koje će se održati u Zagrebu 4. rujna, uoči svjetskog atletskog mitinga IAAF World Challenge Zagreb - Memorijal Borisa Hanžekovića. U Makarskoj se okupilo 457 školaraca, sljedeći grad domaćin kvalifikacija bio je Zagreb (406 natjecatelja), nakon čega će još uslijediti Zadar (25. 4.), Osijek (26. 4.), Pula (15. 5.) i Rijeka (17. 5.).

Osječke kvalifikacije i ove godine organizira AK Slavonija-Žito, koji i ove godine želi pomaknuti granice rekorda. Naime, naša je regija rekorder po broju sudionika te je u protekle tri godine na stadionu u Gradskom vrtu nastupilo više od 3000 učenica i učenika. Od prošle godine novi rekord iznosi 1035 natjecatelja, a želja je to nadmašiti. Stoga je i organizator napravio sve kako bi omogućio nastup svakom učeniku osnovne škole, neovisno o tome bavi li se nekim sportom ili ne.

Kao ambasadori natjecanja Erste Plavu ligu podržali su najbolji hrvatski atletičari Sandra Perković, Sara Kolak, Blanka Vlašić, Andrea Ivančević, Ana Šimić, Stipe Žunić te osječki olimpijac Ivan Horvat koji će osobno sudjelovati u promociji Erste Plave lige te će svojim dolaskom na kvalifikacijsko natjecanje Erste Plavu ligu podići na još veću razinu.

Ovo najtecanje bit će i kvalifikacijsko za finale Proljetne lige Slavonije i Baranje, koje će se održati ovog svibnja, a na kojemu će nastup osigurati po prvih 12 natjecatelja u svakoj disciplini i dobnoj kategoriji. G. Roguljić

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike