Sport
EHF KUP

Ranjeni našički lav protiv “lisica”
Objavljeno 21. travnja, 2018.
Prvi susret četvrtfinala Kupa EHF-a igra se u subotu, u 19 sati, u Našicama

Očekivali smo mnogo bolje ozračje u Našicama uoči velikog spektakla prve četvrtfinalne utakmice Kupa EHF-a. Pokvarili su ga porazi rukometaša NEXE-a od Dubrave i Varaždina 1930 s čime su itekako zakomplicirali borbu za drugo mjesto i sljedeće godine nastup u SEHA-Gazprom ligi. U završnici prvenstva borba za drugo mjesto mora biti prioritet. Dojma smo kako su svoj europski cilj ulaskom u četvrtfinale ostvarili pa večeras (19 sati), u našičkoj dvorani OŠ “Kralj Tomislav”, i za tjedan dana u berlinskoj Max-Schmeling-Halle, protiv uglednog Bundesligaša Fuchse Berlina mogu zaigrati rasterećeni.

“Lisice” iz Berlina veliki su favoriti. No, nitko ne može oduzeti NEXE-u pravo da “budni sanjaju” plasman na Final four, što bi bio senzacionalan podvig. Uostalom, imaju i zadaću pokazati domaćoj publici, koja je cijelu sezonu bila uz njih, kako su porazi u Zagrebu i Varaždinu bili “loši dani u uredu” te da vrijede mnogo više.

- I dalje tvrdim kako su pristup i zalaganje u tim utakmicama u kojima smo doživjeli bolne poraze bili na visokoj razini i da nešto slično očekujem i protiv Fucse Berlina. Naravno, dosta toga moramo poboljšati u igri. Prije svega realizaciju, bržu protočnost lopte i bržu igru. Želimo pritisnuti suparnika koliko god nam on to dopusti - rekao je Hrvoje Horvat, trener NEXE-a, uoči susreta.

Rukometaši Fuchse Berlina u Hrvatsku putuju odmah nakon velikog bundesligaškog derbija u Kielu. Momčad Domagoja Duvnjaka bila je bolja od one čiji su članovi Jakov Gojun, Drago Vuković, Marko Kopljar i Stipe Mandalinić. U Našicama će se, prema svemu sudeći, predstaviti samo prva dvojica, koji se nisu upisali među strijelce u Kielu kad je slavio s 25:20. Mandalinić i Kopljar su ozlijeđeni.

- Ako tražimo našu prigodu onda sigurno računamo i na njihov umor, koncentraciju na Bundes ligu i sve napore koje ona uzima. Moramo biti spremni prihvatiti i najmanju priliku koja se ukaže - rekao je Horvat koji neće moći računati samo na duže ozlijeđenog Marina Jelinića.

Zanimljivo, nakon uzvrata koji se igra za točno tjedan dana (također u 19 sati sljedeće subote nap.a), Našičani se neće moći posvetiti isključivo Fuchse Berlinu, jer već u utorak im u goste stiže PPD Zagreb. Ovaj put u hrvatskom derbiju moraju tražiti način kako pobijediti ne bi li se vratili na put obrane titule viceprvaka Hrvatske.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike