Sport
KUGLAČKI KUP HRVATSKE

Trostruki osječko-splitski obračuni
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Preko vikenda na programu su utakmice osmine finala kuglačkog Kupa Hrvatske u obje konkurencije. Regiju Istok predstavlja pet klubova, a naravno najviše se očekuje od muških prvoligaša, kojima neće biti nimalo lako izboriti prolaz među osam najboljih.

Tako će Kandit vizu za četvrtfinale tražiti u nedjelju (15 sati) u Ozlju, na neutralnim stazama (na njima se igra ako su suparnici iz istog ligaškog razreda) protiv aktualnog viceprvaka, ali i pobjednika ovog natjecanja, splitskog Mertojaka. Protiv Splićana igra i Osijek, a na Poljudu (subota, 15) čeka ga Vrlika, koja je prošlu sezonu u Prvoj B ligi Jug okončala na drugom mjestu. Neće biti ugodno, ali od kluba koji je u prethodnih osam izdanja Kupa četiri puta bio finalist i jednom pobjednik, očekuje se da opravda ulogu favorita. Pobjednik Regije Istok, požeške Nove nade će na svojim stazama (subota, 15 sati) ugostiti zagrebački Medveščak 1958, koji se ovog proljeća vratio u elitni razred. Ostali parovi su: Sirela (Bjelovar) - Zaprešić, Rijeka - Novska, Istra (Poreč) - Zadar, Poštar (Split) - Velebit (Otočac) i Grmoščica (Zagreb) - Bjelovar.

Neutralne staze u Ozlju čekaju i kuglačice Osijeka '97, koje će u subotu (15.30) odmjeriti snage sa Splitom, čime će upotpuniti trostruki ogled osječkih i splitskih klubova u osmini finala. Pola sata ranije u Novoj Gradiški Obrtnik (pobjednik regije) domaćin je koprivničkoj Podravci. Još igraju: Sidra (Zagreb) - Istra (Poreč), Admiral (Zagreb) - Mlaka (Rijeka), Varaždin - Plitvice, Rijeka - Goranin (Delnice) i Zagreb - Vrbovsko. Slobodan je ENDI Tekstilac (Zagreb). N.B.

Možda ste propustili...

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike