Sport
FILIP BRADARIĆ

S Osijekom imamo neke otvorene račune, treba ih sad naplatiti
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Vezani članci

OSIJEK NAKON DINAMA U GOSTE RIJECI

Bijelo-plavi još osjećaju batine iz Maksimira

Filip Bradarić tri je utakmice patio na tribinama. Lav u kavezu bio je Rijekin kapetan nakon što mu je Disciplinska komisija HNS-a odrezala kaznu od tri utakmice neigranja zbog isključenja na Kup utakmici protiv Dinama u Maksimiru, i to zbog prekršaja koji nije napravio... Kapetan se vraća protiv Osijeka, koji je u prošlom kolu dobio upravo Dinamo usred Maksimira.

- Osijek je u Maksimiru pokazao kvalitetu. Zaslužuje naš respekt, njegova sjajna pobjeda protiv lidera prvenstva nama je još veći izazov. Igra se na Rujevici, pozivam navijače da zajedno uzmemo tri boda, zakompliciramo situaciju na vrhu ljestvice, ostanemo u utrci za naslov prvaka - kaže Bradarić, koji vjeruje kako naslov prvaka još može na Rujevicu. Svi pričaju samo o Dinamu i Hajduku, zaostatak Rijeke za modrima je devet bodova, ali nada na Rujevici još ne umire.

– Da, dobro ste čuli, želimo dobiti Osijek i ostati u utrci za prvo mjesto. Obrana naslova je cilj dok postoje i minimalne šanse. Šteta je što smo posijali nešto bodova jesenas, mogli smo bolje, ali nije sve gotovo. Nikad se ne predajem, takav sam u nogometu, ali i u životu. I taj mi je stav puno puta pomogao - dodaje Bradarić.

Rijeka ove sezone nije impresivna, u pretposljednjem kolu doživjela je i poraz kod novaka u Prvoj HNL Rudeša (4:2). Sad dolazi Osijek, koji se u Maksimiru napunio samopouzdanjem.

- Danas idemo punim gasom do nove pobjede. Sve drugo bio bi neuspjeh, bez obzira na to što je Osijek momčad kojoj treba skinuti kapu, ali igra se na Rujevici. Imamo otvorene neke račune, sad ih treba naplatiti. Ove sezone odnijeli su bodove s Rujevice, neće više.

Bradarić je željan igre nakon tri kola prisilnog odmora, jedva čeka večeras izići na travnjak.

– Motiviran sam, kao što mora biti cijela momčad, posebice jer Osječane još nismo dobili ove sezone. Vrijeme će biti dobro, stadion pun, idealni uvjeti za dobru zabavu. Bit će prava Rijeka, ona nabujala koja nosi sve pred sobom. Nadam se da će odnijeti i Osijek - optimističan je Bradarić. R. I.

Matjaž Kek

trener Rijeke

Rijeka i Osijek momčadi su iz vrha Prve HNL, sigurno nas čeka kvalitetna, ali neizvjesna utakmica. Kvaliteta Osijeka svima je jasna i to se vidjelo protiv Dinama u srijedu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike