Sport
OSIJEK NAKON DINAMA U GOSTE RIJECI

Bijelo-plavi još osjećaju batine iz Maksimira
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Na kraju jednog odličnog tjedna nogometaše Osijeka čeka još jedan pravi izazov. Nakon trijumfa u Maksimiru i prezentacije futurističkog zdanja novog stadiona koji će izrasti na Pampasu, gostovanje na Rujevici doista dolazi kao šlag na tortu.

Taj susret nudi priliku da Osijek posve “uhvati” Rijeku u borbi za treće mjesto, ali i za stvaranje prave atmosfere uoči sljedećeg kola kada će u Gradskom vrtu gostovati Lokomotiva, a Kohorta će proslaviti svoj 30. rođendan. Tome treba dodati i potvrdu epiteta “kralja derbija” kojeg bijelo-plavi nose ove sezone.

Tri od tri

Osječani su ove sezone u sva tri navrata pobijedili Rijeku, a jesenas su uspjeli ostvariti prvu pobjedu na Kvarneru otkako je Riječanima Rujevica postala novi dom. Nema dvojbe kako će to biti zanimljiva utakmica. Osijek je još prije desetak dana bio u depresiji nakon nokauta koji mu je priuštio Rudeš, a onda je na istom mjestu stradala Rijeka, a bijelo-plavi su trijumfalno prošli kroz Maksimir i dobro uzburkali vode u samom vrhu tablice. Pružili su Hajduku priliku da do kraja zakomplicira borbu za prvaka, a sebe je Osijek vratio u utrku za treće mjesto.

- Ne zanima me ta borba za titulu. Gledamo na sebe, nećemo odustati od težnje za boljim plasmanom. Utakmica s Dinamom pokazala nam je put u svim segmentima igre. Nadam se kako ćemo biti sposobni ponoviti dobre stvari koje smo pokazali u Maksimiru - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka, koji dobro zna što može očekivati od suparnika.

- Oni su izgrađena momčad s jasnim vizijama i konstantom u igri. Morat ćemo imati najmanje isti broj raspoloženih igrača kao u Maksimiru. Trebat će nam isti stav i ista taktička disciplina u oba smjera ako želimo ostvariti pozitivan rezultat - kaže trener bijelo-plavih.

Bolnica

Kadrovska situacija uoči derbija u Rijeci iznimno je komplicirana. Vrlo je skupo Osijek platio pobjedu u derbiju protiv Dinama.

- Dobro su nas istukli. Boban, Lopa i Barišić osjećaju posljedice udaraca koje su dobili u Maksimiru, upitan je i Ejupi, a već od ranije nemamo Grezdu. Sužen nam je izbor, ali to je i prilika za dokazivanje onima koji će zaigrati umjesto ozlijeđenih - kaže Zekić.

Jučer prijepodne situacija je bila takva, a trening je bio kasnije poslijepodne, pa je tek nakon njega Zekić mogao dobiti jasniji uvid u to tko će mu biti na raspolaganju. Najkritičnije je ako izostane kapetan Borna Barišić, jer za tu poziciju Zekić nema adekvatno rješenje. No, otpadne li Boban tek tada počinju pravi problemi u ofenzivi. Gabrijel je u posljednje vrijeme u velikoj formi i svojim pristupom, pogocima i asistencijama vuče cijelu momčad. S obzirom na to kako nema ni Grezde, Osijek bi na Rujevicu baš mogao istrčati “podrezanih krila”. Zahtijevat će to određene taktičke inovacije, a možda će se ukazati prilika za Pervanov debi u bijelo-plavom dresu.

- Šteta je što nas je pogodilo baš toliko problema nakon pobjede u Maksimiru. No, moramo biti pozitivni, bez obzira na sve. Možda se netko od njih čudesno oporavi do utakmice - kaže trener osječkog provligaša koji se nada kako će njegova liječnička služba uspjeti nekoga od ozlijeđenih osposobiti za nastup.

Dalibor KELER

RIJEKA-OSIJEK

Početak: Subota, 19 sati

Sluga-Malenica

Raspopović - Šorša

Župarić - Škorić

Punčec - Milović

Zuta - Barišić

Bradarić - Jambor

Grahovac - Mioč

Acosty - Boban

Gorgon - Hajradinović

Heber - Pervan

Čolak - Marić

Stadion: Rujevica

Kapacitet: 8279

Sudac: Fran Jović (Zagreb).

31. kolo

SUBOTA

19 sati

Rijeka - Osijek

NEDJELJA

17 sati

Hajduk - Dinamo

19.30 sati

Lokomotiva - Istra 1961

PONEDJELJAK

16 sati

Inter Zaprešić - Rudeš

18 sati

Cibalia - Slaven Belupo

niz

OSIJEK IMA TRI POBJEDE NAD RIJEKOM

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

Najčitanije iz rubrike