Kultura
NAJAVLJUJEMO

Noć knjige...
Objavljeno 20. travnja, 2018.
...u Belišću

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće obilježit će Noć knjige (23. travnja) različitim aktivnostima. Program počinje u 16.30 sati književnim susretom. Vlasta Golub, književnica za djecu i mlade, predstavit će svoj roman “O ljubavi, spletkama i svemu pomalo”. Potom se otvara Sajam otpisanih i poklonjenih knjiga za pet kuna, a slijedi kreativna radionica za osnovnoškolce. Na redovitom sastanku Belišćanskog čitateljskog kluba raspravljat će se o knjigama o budućnosti. Posljednja aktivnost za Noć knjige počinje u 20 sati - pub kviz. Pitanja će biti iz književnosti, glazbe i filma, a pobjednička će ekipa dobiti paket knjiga. U Noći knjige na snazi je akcija: tko se učlani, dobiva knjigu na dar. L.A.

... na Umjetničkoj akademiji

Umjetnička akademija u Osijeku organizira dva predavanja u sklopu Noći knjige. U ponedjeljak, 23. travnja, u 18 sati u Knjižnici će se održati predstavljanje biografije Jeana-Luca Godarda, francusko-švicarskog redatelja, jednog od začetnika i najznačajnijih predstavnika francuskog novog vala. Biografiju je napisao Antoine de Baecque, a izdavači su Sandorf i Mizantrop. U Svečanoj dvorani UAOS-a u 20 sati bit će tribina pod nazivom Budućnost stripa te predstavljena “Svjetska povijest stripa”, autora Dana Mazura i Alexandera Dannera. Nakon predstavljanja slijedi tribina o povijesti, sadašnjosti i budućnosti stripa. Uz to, bit će i prigodna prodaja Sandorfovih izdanja. N.Vek.

...u Đakovu

Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo i ove godine obilježava Noć knjige, nacionalnu manifestaciju koja se održava 23. travnja, a koja potiče čitanje. U programu će se naći “Diskurs – parlaonica za mlade”, od 18 do 18.45 sati, proglašenje najčitatelja za prošlu godinu, a u 19 sati je Večer s Milanom Vuković Runjić. Od 20 sati u prostoru knjižnice nastupit će Acoustic duo Gabrijela Babić i Stjepan Vukadin. M.M.

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Najčitanije iz rubrike