Sport
CIBALIA

Trener Rupnik neće odustati od napadačke igre
Objavljeno 20. travnja, 2018.

Cibalia je na Poljudu doživjela i četvrti ovosezonski poraz od Hajduka. Nakon vinkovačkih 0:5, u Splitu su Vinkovčani primili gol manje, ali su odigrali puno bolju utakmicu negoli prošle susrete protiv Hajduka. Što, zapravo, u konačnici nije neka utjeha. Dobro su Vinkovčani ušli u utakmicu, hrabro pritiskali zadnju liniju Hajduka i dolazili do šesnaesterca Splićana, ali se ponovila boljka iz prethodnih susreta. Slab završni pas pa sve akcije koje su mogle biti puno opasnije da je posljednji pas bio kvalitetniji i precizniji. Uz ovu boljku u ovom susretu Cibalia je na desnoj strani bila jako ranjiva, Filipović i Galić nisu uspjeli zatvoriti Gyurcsa i Fomitschowa, koji su im zadavali najviše problema, uostalom i pogodci su padali s te strane.

- Nedostajao nam je Karamarko, Muženjak i Kordić, što se zorno vidjelo na našoj igri, pogotovo na toj strani. Filipović je upao u ovu situaciju, a Galić se nije nametnuo prema naprijed pa je zbog toga morao odrađivati obrambene zadatke. Bilo je vidljivo da nisu uigrani i da s te strane dolazi najčešća opasnost. Nismo se odmah priviknuli na brzi teren, travnjak je bio natopljen, pa je lopta bila još brža, na što se mi nismo naviknuli. Ipak, ne mogu biti nezadovoljan, jer smo i u Splitu stvorili nekoliko prilika za pogodak, a i imali smo dosta dobrih izlazaka prema naprijed. Na žalost, nedostajao nam je taj kvalitetan završni pas pa da budemo još opasniji. U ovih dvadesetak dana nismo uspjeli i na tome poraditi, ali se nadam da ćemo uskoro i taj dio igre podići na viši nivo - pričao je trener Cibalije Davor Rupnik nakon povratka iz Splita.

Premda je primila četiri pogotka, Cibalia se na Poljudu nije osramotila. Hrabro su igrali, ali i primali pogotke. Očito je težnja trenera Rupnika da Cibalia igra napadački nogomet, jer se pokazalo da se Cibalia ne zna braniti. Uostalom, primili su najviše pogodaka u ligi. U tom smjeru je i igra s dvojicom, odnosno četvoricom napadača, protiv Hajduka Marko Dabro je više igrao povučenu špicu nego samu špicu, što mu je očito više odgovaralo, jer je bio više s loptom i uz to opasniji za vrata suparnika.

- Želim da Cibalia igra napadački nogomet i zbog toga, evo, već treću utakmicu zaredom igramo s četvoricom napadača. Moja je zamisao da protivnike napadamo već na njihovoj polovici, što smo jednim dijelom radili i u Splitu, jer je Hajduk u obrani puno slabiji nego u napadu. Dabro se nametnuo na treninzima i utakmicama i sigurno je da mu odgovara ova pozicija, što sam mu već duže vrijeme sugerirao. Mora uvijek biti opasan za zadnjeg veznog i njega pritiskati cijelu utakmicu - objasnio je Rupnik.

Igrači Cibalije danas imaju slobodan dan, ali ih već u ponedjeljak čeka jedna od tri odlučujuće sljedeće utakmice, koje će utjecati na to hoće li Cibalia i sljedeće sezone igrati u elitnom nogometnom razredu. U Vinkovce u ponedjeljak stiže Slaven Belupo. Vinkovčanima su iz tog susreta tri boda od životnog značenja. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike