Sport
IVAN MEŠTROVIĆ PREDSJEDNIK NK OSIJEK

Novim stadionom nećemo napustiti Gradski vrt
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Predsjednik osječkog prvoligaša Ivan Meštrović na jučerašnjoj prezentaciji u ispunjenom kinu Urania prikazao je izgled novog stadiona NK Osijek koji bi trebao niknuti na Pampasu. Predsjednik Osijeka otkrio je kako nije slučajno da je baš kino Urania izabrana za ovu promociju. Naime, kino je izgrađeno i stavljeno u funkciju za samo šest mjeseci, pa je to najava da stadion bude gotov 2020. godine.

- Želja nam je da stadion živi svih 365 dana godišnje, a ne samo 30-ak dana, kada se odigravaju utakmice. Pampas je bolja lokacija od ostalih, a važno je i što se nalazi u prstenu javnog prijevoza grada Osijeka. Plan je da sve bude gotovo u 2020. godini, iako ćemo učiniti sve da ga uspijemo dovršiti i do Božića 2019. - rekao je Meštrović, otkrivši tijekom jednosatne prezentacije i brojne detalje o popratnim sadržajima na stadionu i oko njega.

Novi stadion NK Osijek će mu biti 12.000 mjesta, sva će biti natkrivena, oko njega bit će i sedam pomoćnih terena, ukupno 900 parkirališnih mjesta (od čega 150 VIP), a investicija u cijeli projekt (stadion i kamp) iznosit će oko 35 milijuna eura. Dio tog novca, 6,6 milijuna eura, sredstva su dobivena od mađarske vlade, a ostalo će financirati klub, odnosno njegovi vlasnici.

- Želimo da na stadion dolaze i oni koji to do sada nisu radili. Da imamo cijele obitelji koje će vrijeme provoditi tamo zajedno, da uvedemo kulturu višesatnog boravka na stadionu i oko njega. Želimo da stadion postane jedan od simbola grada. Mi ovime razvijamo novu gradsku četvrt - pričao je Meštrović, koji je otkrio kako NK Osijek neće novim stadionom potpuno napustiti stadion Gradski vrt. 

Tamo će igrati B momčad te će osječki prvoligaš i dalje voditi brigu o tom stadionu. To je posebno razveselilo i osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića, koji nije štedio pohvale na račun suvlasnika kluba.

- Dvojac M-M, Mészáros i Meštrović, ispunio je već sada moja očekivanja i ja sam sretan čovjek što sam imao čast omogućiti im da svoju kreaciju i svoj svijet budućnosti dovedu u sadašnjost. S tim je budućnost već stigla u Osijek - rekao je gradonačelnik Osijeka, koji je zahvalio i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Jedna od rijetkih nepoznanica što se novog stadiona tiče ostalo je njegovo ime. Predsjednik kluba otkrio je da i za to postoje dvije opcije.
- Prva je da ga komercijaliziramo pa da se zove po nekoj firmi koja bi tu prepoznala svoj interes. Ne sumnjam da će zanimanje postojati i imat ćemo razgovore o toj temi. Druga opcija je da pružimo priliku svima da daju prijedlog imena, s kratkim objašnjenjem, a potom bi članovi kluba internet-glasovanjem odlučili i izabrali ime, rekao je Meštrović. G.R:

12.000

mjesta imat će novi stadion NK Osijek

35

milijuna eura iznosit će ukupna investicija u kamp i stadion na Pampasu

Pampas

ŽELJA JE DA STADION ŽIVI 365 DANA GODIŠNJE

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike