Ekonomija
OTVORENJE SALORIJA I MOTOMOBILA

Na osječkom Pampasu dvije sajamske priredbe s temom ribolova, lova i automobila
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Od trenutka od kada (danas, petak) prođe svečana ceremonija otvorenja zakazana za 11 sati, 15. sajam lova, ribolova i turizma SALORI i 22. sajam automobila i prateće industrije MOTOMOBIL pred posjetiteljima su izuzetna tri programski i sadržajno bogata dana.

Tradicionalno, svake godine u travnju sajamski prostor Pampas, u Osijeku, mjesto je okupljanja i susreta županijskih lovačkih saveza, županijskih športsko-ribolovnih saveza, komercijalnih izlagača s programom lova i ribolova, turističkih zajednica županija, gradova i općina i streljačkih društava. U istom terminu organizira se i MOTOMOBIL - sajam automobila i prateće industrije - prate ga revijalna događanja, zanimljive prezentacije i premijere novih vozila.

Što izdvojiti i na što posjetitelje posebno upozoriti? SALORI je prigoda i za predstavljanja djelatnosti i mogućnosti županijskih hrvatsko-športskih ribolovnih saveza uz nezaobilaznu turističku ponudu.

Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, stavlja naglasak na ulogu ribočuvarske službe, najavljuje i promociju čak tri svjetska prvenstva u sportskom ribolovu kojima je Hrvatska ove godine domaćin. Zlatko Stolnik, predsjednik Lovačkog saveza Osječko-baranjske županije najavljuje prvi put natjecanje u gađanju u disciplini lovački parkur - izbacivanje meta koje nalikuju prirodnoj divljači (jarebica, patka, fazan, zec...).

Ovom prigodom bit će održani i 22. Susreti lovačkih rogista i pjevačkih zborova. Službenici Policijske uprave osječko-baranjske održat će edukativna predavanja za lovce pripravnike kako bi se ukazalo na opasnost od nestručnog rukovanja oružjem, a županijski Streljački savez djecu će upoznati s osnovama rukovanja oružjem. Djeca će imati prigodu za edukaciju o potrebi i načinima zaštite pojedinih životinjskih vrsta i krajobrazne raznovrsnosti.

Predstavljanje turističkih mogućnosti regije, autohtonog gastro i etnosadržaja odvija se u suradnji s TZ Osječko-baranjske županije i TZ grada Osijeka.

Kuhat će se čobanac i fiš-paprikaš uz ponudu vina kontinentalnog podrijetla...

Obje sajamske priredbe održavaju se pod pokroviteljstvima Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, a odvija se na 2000 zatvorenog i 3000 četvornih metara otvorenog izložbenog prostora. Najavljeno je oko 100 izlagača. I kao i do sada Osječki sajam i Grad Osijek i dalje su za posjetitelje osigurali besplatni ulaz i mogućnost parkiranja.

Dario KUŠTRO

Kuhat će se čobanac i fiš-paprikaš uz ponudu vina kontinentalnog podrijetla...

100

izlagača predstavit će se na ovim sajmovima

Možda ste propustili...

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima

KUPCIMA NA RASPOLAGANJU VIŠE OD 65.000 PROIZVODA U OSAM PRODAJNIH KATEGORIJA

U PEVEX-u 15 % popusta na sve cijene

Najčitanije iz rubrike