Mozaik
PJEVAČICA U LONDONU

Premijera mjuzikla o Tini Turner
Objavljeno 20. travnja, 2018.

U Londonu je premijerno prikazan mjuzikl “Tina: The Tina Turner Musical”, čija radnja prati trnovit put do zvijezda i težak život slavne američke pjevačice. Tina se na premijeri pojavila u elegantnom crnom odijelu te pokazala kako i u 78. godini života izgleda sjajno. Pjevačica koju život nije mazio je usprkos svim nedaćama uspjela ostvariti zavidnu karijeru i inspirirala mnoge žene. Pojavila se u londonskom kazalištu Aldwych kako bi još jednom iz perspektive gledatelja pogledala priču o svom životu. Mjuzikl je protkan pričama o njezinom životu, djetinjstvu, životu u nasilnom braku s pokojnim Ikeom Turnerom do današnjeg života u Švicarskoj, a velik dio posvećen je njezinu glazbenom solotrijumfu. Krajem prošle godine Tina je progovorila o braku iz pakla u kojem je živjela 16 mučnih godina. Ike ju je zlostavljao psihički, ali i fizički pa je na licu i na tijelu često imala tragove njegovih ispada. Ostavila ga je tek kada je postalo toliko nepodnošljivo da se bojala za svoj život.

- Od njega sam otišla bez ičega, morala sam pronaći način kako ću zaraditi za sebe, obitelj, morala sam početi ispočetka. Bilo je ne samo teško, nego i opasno napustiti Ikea, jer je bio nasilna osoba i u tom je trenutku konzumirao opijate. K tome, bio je vrlo nesiguran. Ja tada nisam imala novca, a ni mjesto gdje bih mogla otići - opisala je Tina svoju nezavidnu situaciju u kojoj se našla te 1978. godine.

- Do toga je došlo nakon što sam si jednog rekla: “Dosta mi je, život nije vrijedan življenja ako kanim ostati u ovoj situaciji” - nastavila je Tina i dodala da je Ike zadržao sve što su imali i da joj je godinama govorio: “Ako ideš, ideš kako si došla”.

- Zgrabila sam svoju priliku, rekla sam si: izlaz je - kroz vrata. Iskrala sam se dok je spavao i odvezla se autom - priča pjevačica koja je prije i nakon premijere s velikim osmijehom na licu pozdravljala fanove te se strpljivo fotografirala s domaćinima. T.K.

Možda ste propustili...

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

Najčitanije iz rubrike