Mozaik
OSJEČKI PULLOVER SLAVI 10. GODINA RADA

Spoj domaćeg šunda i dancea u punk-ritmu
Objavljeno 20. travnja, 2018.

U povodu jubilarne, desete godine postojanja, popularni osječki punk-bend Pullover najavljuje jedinstveni glazbeno-vizualni spektakl, proslavu rođendana i event "Žvaljenje", koji će se održati u subotu, 21. travnja 2018., u klubu Exit, s početkom u 22 sata. Ulaz je simboličnih 20 kuna – prava sitnica za labambu koja će potrajati do ranih jutarnjih sati.

Pullover je svoj prvi koncert održao 12. travnja 2008. godine u Donjem Miholjcu, u legendarnom klubu Katakomba, i od tada je izdao tri studijska albuma i devet videospotova. Spoj domaćeg šunda i dance-obrada u punk-ritmu činio se nespojiv na prvu, međutim, već poslije prve pjesme publika je prihvatila zvuk i rasplesala se. Kroz svoje desetogodišnje djelovanje sastav je odradio više od stotinu nastupa diljem Hrvatske, ali i Srbije i Bosne i Hercegovine. Nastupao je s najvećim glazbenim imenima regije kao što su Hladno pivo, T.B.F, Elemental, Brkovi, Gužva u 16-recu i Debeli precjednik te na većim festivalima i događajima - Panonija Challenger, Viva la Pola, Opatijske Barufe, Brucošijada FER-a... Jedan neobični “izlet” bio je nastup kao predgrupa Jeleni Rozgi na manifestaciji Osječko ljeto mladih, u klubu Bastion.

Članovi Pullovera kroz desetljeće često su se mijenjali, a trenutačnu postavu čine Tea Mačković (vokal), Andrej Paulus (bubanj), Ivan Đunđa (bas-gitara) i Ivan Selci (lead gitara). Ususret subotnjoj proslavi i planovima za budućnost, razgovarali smo sa Selcijem - gitaristom i menadžerom banda, jednim od osnivača Pullovera.

Kad je riječ o izdanjima, što smatrate vrhuncem u ovih prvih deset godina karijere?

- Vrhuncem u izdanjima Pullovera smatramo drugi album “Saundtrek za labambu”. Snimljen je u požeškom studiju “Depth” kod producenta Filipa Sertića. Naime, u taj album uloženo je najviše energije, truda i mašte. Cijeli album smišljen je za zabavu, tj. “labambu”.

A koji nastup ćete najviše pamtiti?

- Koncert koji ćemo pamtiti bio je na festivalu “Petkotina” u Buzetu, ispred tisuću ljudi. Trema je bila na nivou, ali s prvom pjesmom je i nestala te je krenuo koncert karijere.

Kako će izgledati vaša proslava u subotu?

- Proslava, 21. travnja, izgledat će kao veliki trash party, u stilu 90-ih. Posteri Backstreet boysa, stari videorekorderi te outfiti kojih bi se svatko postidio. Dolje u podrumu svirat će, osim Pullovera, dva osječka mlada banda - Sistematski pregled i Gospodin Gorki, a u prizemlju će biti DJ Barchach koji će u sklopu dijela eventa “Žvaljenje” puštati strane i domaće dance numere. Zabava je zagarantirana.

Kada izlazi novi singl i spot?

- Novi singl i novi spot izići će sredinom petom mjeseca. Riječ je o obradi dance hita iz 90-ih “Bilo bi dobro za tebe” pjevačice Kasandre. Pjesma je snimljena u novosadskom studiju Piknik, a za videomontažu zaslužan je Tin Jerger.

Kako ste odabrali baš tu Kasandrinu pjesmu?

- Ova pjesma nam je jednostavno upala u uho te smo ju odabrali kao singl za 2018. godinu.

Kakvi su planovi za ovo proljeće/ljeto?

- Planovi za nadolazeće dane su intezivni rad na sljedećem singlu te koncerti po Lijepoj Našoj.

Jasenka PEJAKOVIĆ
 

planovi

INTENZIVAN RAD NA SINGLU I KONCERTI

Možda ste propustili...

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre
najbolji je način da čuvamo
svoju folklornu tradiciju