Sport
PROSLAVA 30 GODINA KOHORTE

Promocija filma, karusel, bakljada...
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Navijačka skupina Kohorta Osijek slavi 30 godina postojanja, a u povodu obilježavanja tog lijepog jubileja jučer je predstavljen program proslave. Ona će trajati tri dana, od četvrtka do subote sljedećeg tjedna (od 26. do 28. travnja), u sklopu koje će biti veliki broj događanja.

Sve počinje u četvrtak, svečanom premijerom dokumentarnog filma “30 godina prijateljstva”, redatelja Domagoja Mrkonjića, u kinu Urania u 17.30 sati. Uz brojne pripadnike Udruge građana Kohorta Osijek, premijeri će nazočiti i čelni ljudi Grada i Županija, kao i osječkog nogometnog prvoligaša. Dan poslije, u petak, u 19.30 sati krenut će navijački karusel kroz grad. Start će mu biti na velikom parkiralištu ispred GPP-a te iz Udruge pozivaju sve pripadnike Kohorte, ali i ostale simpatizere NK Osijek da se pridruže i tako uveličaju rođendanski karusel. Nakon što prođe gradom, kolona će stići na stadion Gradski vrt, gdje će pripadnici Kohorte u 21.30 sati velikom bakljadom osvijetliti zapadnu tribinu stadiona. Svi ostali navijači moći će to promatrati s istočne tribine, koja će biti otvorena za njih. Kulminacija proslave dogodit će se u subotu, tamo gdje su navijači i najpotrebniji - na utakmici Osijek - Lokomotiva. Već od 16 sati krenut će zabavno-glazbeni program s velikom pivskom terasom ispod sjevernoistočne tribine stadiona. A nakon utakmice, koja počinje u 19 sati, uslijedit će rođendanski party od 22.30 sati u prostorijama Udruge u Tvrđi.

Kako su istaknuli predsjednik Udruge Ivan Kračun i zamjenik glasnogovornika Filip Krstanović na sve ove događaje pozvani su svi kojima je bijelo-plava boja u srcu, a ne isključivo članovi Kohorte. Osim ovih, vrlo brzo bit će realizirani još neki projekti Udruge, koji će biti postupno predstavljani preko društvenih mreža. A neke detalje dokumentarnog filma otkrio je njegov redatelj, i sam navijač osječkog prvoligaša te vrlo često na istočnoj tribini Gradskog vrta.

- Želio sam ovim filmom ispričati kroz iskustva članova Udruge zašto bi netko bio navijač i što mu to predstavlja. To je ljubav koja drži sve te ljude na tribini i htio sam to filmski ovjekovječiti - opisao je Mrkonjić, redatelj filma “30 godina prijateljstva”, čijom premijerom počinje proslava velikog jubileja Kohorte.

Goran ROGULJIĆ
S KOHORTOM U RIJEKU

Kohorta organizira zajednički odlazak na drugo uzastopno gostovanje bijelo-plavih, ove subote na Rujevici protiv Rijeke. Svi zainteresirani mogu se javiti u prostorijama Udruge (Fakultetska 2), danas i sutra od 18 do 21 sat, a cijena puta iznosi 130 kuna.

Najčitanije iz rubrike