Sport
FUTSAL

Za Kelme doigravanje postaje “daleka obala”
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Ako ste mislili kako Osijek Kelme u rukavu nema još nekakvu nevjerojatnu priču, onda ste se baš prevarili. Svakakvih smo se utakmica ove sezone nagledali od osječkog malonogometnog prvoligaša, ali rasplet kakav je imala ova koju su odigrali u Zagrebu protiv Nacional Zagreba, još nije viđen. Dakle, osječka je momčad u tom susretu trebala pobjedu kako bi nade za ulazak u doigravanje prvenstva ostavila živima. No, već u pripremi utakmice sve je pošlo naopako, jer termin (nedjelja) u kojem se igrao susret praktično je treneru Marinu Smoji prepolovio igrački kadar. I kao da nije bilo dovoljno što je na najvažniju utakmicu sezone morao otići sa samo pet igrača koje je mogao rotirati, još je i susret bio čudan da čudniji ne može biti. Izgubio je Osijek Kelme s 1:0 pogotkom koji je primio desetak sekundi prije kraja!

- Baš je to bila čudna utakmica. Prilika je bilo mnogo s obje strane, ali vratari su briljirali. Međutim, način na koji smo ostali praznih ruku stvarno je nevjerojatan. Naime, 15-ak sekundi prije kraja susreta išli smo dvojica na vratara Nacionala, ali Mijić to nije realizirao, u rekontri se nekako spasimo, a onda, inače sjajni Konrad, baci problematičnu loptu Živanoviću i iz toga dobijemo pogodak. Bilo je manje od deset sekundi do kraja susreta - u dahu je infarktnu završnicu prepričao Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

I sad ulazak u doigravanje postaje “daleka obala”. Pitanje je koliko bi i remi protiv Nacionala značio u toj borbi.

- Ne previše. Jedino što nas Nacional ne bi prestigao na ljestvici, ali svejedno bi nam iz posljednja dva kola trebao maksimalan bodovni učinak kako bismo bili sigurni putnici za play-off. U istoj smo situaciji i ovako - kaže Smoje.

Problem je u tome što Osječani sa svim konkurentima (Crnica, Nacional i Square) imaju lošiji međusobni omjer pa ne smiju biti bodovno poravnati. No, to je sad najmanje važno, jer ih čeka vraški težak posao u nastojanjima da osvoje svih šest bodova u posljednja dva kola. U petak će u Zrinjevcu gostovati Futsal Dinamo koji je u žestokoj borbi za “br. 1” sa Split Tommyjem. Tu Osječani neće dobiti nikakav popust.

- Mene više brine što smo opet zapali u probleme s realizacijom. U posljednja dva susreta nismo zabili ni jedan pogodak, a kako ćeš tako očekivati pozitivne rezultate. Ništa, situacija nam je jasna kada je doigravanje u pitanju. Borit ćemo se do posljednjeg trenutka pa kako nam bude - zaključio je Marin Smoje, trener Osijek Kelmea. D.Keler

Rezultati 20. kola: Nacional Zagreb - Osijek Kelme 1:0, Futsal Dinamo (Zagreb) - Uspinjača (Zagreb) 7:0, Crnica (Šibenik) - Square (Dubrovnik) 2:2, Vrgorac - Albona Potpićan '98 19:1, Split Tommy - Novo vrijeme Apfel (Makarska) 3:1, Brod 035 - Alumnus (Zagreb) 1:2.

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike