Sport
NEXE-u PRIJETI GUBITAK SEHA LIGE

Horvat: S ovakvom obranom imamo šanse i protiv Fuchse Berlina
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Može li se dogoditi da nakon sedam sezona NEXE ne igra u SEHA-Gazprom ligi? “Akcije” im ne stoje nimalo dobro nakon četiri odigrane utakmice u Ligi za prvaka, u kojima su upisali čak dva poraza.

Nakon nedjeljnog minimalnog poraza od zagrebačke Dubrave isto im se ponovilo u Varaždinu, čija su rukometna momčad i njezini navijači takvu pobjedu priželjkivali prije otprilike tri godine, kada su ta dva suparnika vodila izravnu borbu za drugu poziciju. Tada je slavio NEXE, koji je s klupe vodio Zdenko Kordi. NEXE pod Hrvojem Horvatom zasad u domaćem prvenstvu ne izgleda dobro.

Da im je bar remi

Činilo se kako nakon prvog poluvremena sve ide u smjeru očekivane pobjede Našičana. Do odmora su stekli dva pogotka prednosti, a nakon odmora i pogotka Lebana “plus tri”. I onda se dogodila serija Varaždinaca od pet pogodaka pa je bilo jasno kako će NEXE odigrati još jednu dramatičnu utakmicu. Kojih je ove sezone bilo napretek. Uostalom, čak šest puta remizirali su u SEHA-Gazprom ligi. Sigurni smo, nakon dva poraza sada bi pristali i na remije. I nakon gostovanja u Dubravi i nakon ovoga posljednjeg u Varaždinu.

Zanimljivu ocjenu susreta i igre svoje momčadi dao nam je trener NEXE-a Hrvoje Horvat.

- Izgubili smo na sličan način kao protiv Dubrave. U Varaždinu smo odigrali odlično u obrani i uz nešto više preciznosti u napadu, uz koji pogodak više, siguran sam, uz ovakvu igru, imamo šansu protiv Berlina - rekao je Hrvoje Horvat, ne želeći komentirati bori li se NEXE u Ligi za ostanak i protiv “neke više sile”.

Pokvareno ozračje

U svakom slučaju suđenje je, najblaže rečeno, bilo domaćinsko, no NEXE se mora postaviti iznad toga. Moraju biti svjesni kako su oni u hrvatskom prvenstvu lovina, da suparnik i suparnici neće prezati ni pred čim. Jači i od “više sile”. Bar im je to uspijevalo prethodnih sedam sezona. Neće biti lako jer u ovom trenutku ne ovise isključivo o samima sebi. Jer ovisnost o samima sebi stvorili bi u slučaju eventualne pobjede nad PPD Zagrebom, koji će dočekati samo tri dana nakon susreta u četvrtfinalu EHF kupa. Ne bude li pobjede, morat će čekati prije svega još jedan kiks Dubrave, koja je, primjerice, slavila u Varaždinu i trenutno je bliža tituli viceprvaka Hrvatske od Našičana.

U svakom slučaju, ne baš sjajno ozračje uoči subotnjeg velikog spektakla u Našicama, prve utakmice četvrtfinala Kupa EHF-a i gostovanja njemačkog Fuchse Berlina.

- Vjerujem kako su moji igrači jaki u glavi, kako imaju mentalnu snagu i ostati normalan. Pa u subotu odigrati vrhunsku predstavu - rekao je Horvat.

No, i da se dogodi velika predstava protiv velikog Fuchse Berlina, to neće izbrisati ovaj loš uvod u hrvatsko prvenstvo i Ligu za prvaka. NEXE je kao prepoznatljiv klub stvoren unutar SEHA lige i u ovom trenutku novi plasman u SEHA-Gazprom ligu treba mu biti glavni cilj u završnici sezone. Jer NEXE-u treba SEHA liga. Ali i SEHA ligi treba NEXE.

Krešimir LACKOVIĆ
Varaždin 20 (11)
Nexe 19 (13)

VARAŽDIN – Dvorana Graberje. Gledatelj:a 400. Suci: Ivica Glavinić, Mile Veraja(Metković)

VARAŽDIN 1930: Špikić(3+1), Spruk, Zobec 3, Novak 1, Stojanović 1, Glavaš 7/5, Meštrić(9+2), Vidaček 3, Crnila, Kaštelan, Levak 1, Jurišić, Marić, Vrdoljak 4 i Cerovečki

NEXE: Lelić(8), Šipić 5, Gadža 1, Leban 7, Eter, Zrnić 2, Mrđenović, Barišić-Jaman 3(2), Baričević, Buvinić, Greganić, Jurić-Grgić, Lavrič, Tomić, Pilipović(4) i Brumen 1

SEDMERCI: Varaždin 5(5); NEXE 5(2); ISKLJUČENJA: Varaždin 14 minuta (Stojanović 2+2, Spruk, Zobec, Vidaček, Levak, Vrdoljak 2) Nexe 8 minuta (Zrnić, Mrđenović, Lavrič, Tomić 2)

Hrvoje Horvat

trener NEXE-a

Uz ovako odigranu obranu i nešto više preciznosti u napadu imamo šanse i protiv Fuchse Berlina

Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini