Crna kronika
BIJEG OD POLICIJE LOPOVIMA NIJE USPIO

Meta razbojničke skupine bili su stariji i nemoćni
Objavljeno 19. travnja, 2018.
Krađe novca zbile su se ovaj tjedan u Slavonskom Brodu i Oriovcu.

Policajci iz Slavonskog Broda i Starog Petrovog Sela uhitili su mlade kradljivce, koji su drsko od starijih žena na slavonskobrodskom području ukrali veću količinu novca. Kako stoji u priopćenju PU brodsko-posavske, u utorak je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom i dva 22-godišnjaka. Sumnjiči ih se za više kaznenih djela na području Oriovca, Oriovčića, Grabarja i Slavonskog Broda.

Provedenim su kriminalističkim istraživanjem policijski istražitelji utvrdili da su mladići u ponedjeljak, između 12.30 i 13 sati, ušli u otvorene kuće u Oriovčiću i Grabarju i od starijih ženskih osoba, koje su bile same u kući (75-godišnjakinja i 79-godišnjakinja), zatražili vodu za piće te ih pitali imaju li plastičnih boca i starog željeza. Dok je jedan od prevaranata odvraćao pozornost staricama, ostala su dvojica iskoristila njihovu nepažnju te su im iz ormara i torbica ukrali novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Nakon toga tri su lopova u Slavonskom Brodu, istog dana oko 13.30, ušla u otvorenu kuću u kojoj se sama nalazila 93-godišnja žena. I od nje su zatražili prazne boce i staro željezo. Nakon što im je vlasnica odgovorila da nema ništa i potjerala ih iz kuće, otišla je do spavaće sobe provjeriti svoju ušteđevinu. Kada je novac izvadila iz ormara, razbojnici su se vratili i jedan je od njih staricu odgurnuo rukama i iz ruke joj istrgnuo novac. Potom su pobjegli iz kuće s ukradenim novcem.

Žena je nakon njihova odlaska alarmirala policiju i dala im dobar opis razbojnika. Policija je odmah krenula u potragu i ubrzo su ih ugledali u automobilu, a s njima su bile i tri djevojke. Kada su razbojnici primijetili da ih prati policijsko vozilo, u Svačićevoj su ulici automobilom pokušali obići kolonu pa su skrenuli na travnatu površinu na kojoj se gradi cesta i tu su se zaglavili na iskopu. Kako više nisu mogli koristiti automobil, pokušali su pobjeći. Ubrzo su sustignuti i uhićeni, i to četvero na području Slavonskog Broda, a kasnije i ostalih dvoje na 40-ak kilometara udaljenom području općine Staro Petrovo Selo.

Policijska istraga pokazala je da je svih šestero, i razbojnici i tri ženske osobe koje su bile s njima u automobilu, od ranije poznati policiji. Za svima je raspisano više potraga od više policijskih uprava zbog počinjenja nekoliko kaznenih djela i prekršaja. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jedan od 22-godišnjaka u studenom prošle godine u Oriovcu iz dviju obiteljskih kuća ukrao mobitel 42-godišnjakinji i novčanik 43-godišnjaka, u kojem su se nalazili osobni dokumenti i nekoliko stotina kuna.

Milan BUGARIĆ
ISTRAŽIVANJE SE NASTAVLJA

Protiv tri mladića policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađe i razbojništva na području Policijske uprave brodsko-posavske. Radi raspisanih više potraga za uhićenom šestorkom, u suradnji s drugim policijskim upravama, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Možda ste propustili...

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike