Osijek
PROMETNE GUŽVE ZBOG GRADILIŠTA KOD SJENJAKA

Policija savjetuje kretanje
alternativnim pravcima
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Radi sigurnosti i protočnosti zbog izvođenja radova u Ulici kneza Trpimira, na snazi je privremena regulacija prometa. Policijska službenica za odnose s javnošću Policijske uprave osječko-baranjske Vesna Žnidarić Bolarić kaže kako su i oni na svoje službene internetske stranice postavili upozorenje vozačima o stanju na cestama i regulaciji prometa, koja će trajati dok se ne završe planirani radovi kako oni na instalacijama koje su pod zemljom tako i oni kod samog kružnog toka na spoju Trpimirove ulice i Drinske ulice.

Kako bi se izbjegle još veće gužve, na ključnim raskrižjima prometom upravljaju policijski službenici Prometne policije, a dodatno su angažirani i pripadnici Prometne jedinice mladeži. Vozače, koji žive na Jugu 2 i u drugim naseljima u tom dijelu grada, PU osječko-baranjska obavještava o alternativnim prometnim pravcima, kako se ne bi stvarale gužve na lokaciji oko gradilišta.

- Promet je prekinut u Trpimirovoj ulici između Divaltove i Drinske ulice te je preusmjeren kroz naselje Sjenjak. Zbog smanjene propusne moći ceste kroz Sjenjak, vozačima koji ne žive u naselju Sjenjak savjetujemo da koriste druge ceste. Vozačima koji se kreću istočno od Vatrogasne ulice, iz naselja Jug, predlažemo da koriste Hutlerovu i Svačićevu ulicu, potom nastave kretanje Vukovarskom ulicom ili da se koriste južnom obilaznicom te se u središte uključuju preko Vinkovačke ulice. Vozačima koji se kreću iz zapadnog smjera grada savjetujemo da koriste južnu obilaznicu, i isključuju se u Vinkovačkoj ulici, ili čvor Tenjska preko Svačićeve ili Huttlerove ulice ili, pak, da koriste Vukovarsku ulicu za kretanje u smjeru istoka - savjetuje Vesna Žnidarić Bolarić, uime Policijske uprave osječko-baranjske.

Policijska službenica za odnose s javnošću napominje i da je od raskrižja s kružnim tokom u Trpimirovoj ulici kod sportske dvorane zabranjeno kretanje teretnim vozilima i autobusima u smjeru Divaltove ulice.

Dodaje da policija moli sugrađane i ostale vozače za razumijevanje i poručuje da se pridržavaju prometnih znakova i privremene regulacije prometa dok traju radovi, kako sigurnost prometa na osječkim cestama ne bi bila dovedena u pitanje. D. Pejić

UPUTE NA STRANICI POLICIJE

Savjeti i alternativni pravci za vozače, koji su prije uobičajeno prolazili lokacijom gdje je sada gradilište, putujući iz jednog dijela grada u drugi, mogu se pronaći na stranici http://osjecko-baranjska.policija.hr/. Bude li potrebe ili promjena, policija će dati dodatne informacije na svojoj službenoj stranici.

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike