Osijek
SABOR SAVEZA IZVIĐAČA OBŽ-A

Predsjednik Antun Šimić iz OI Klasje
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Savez izviđača Osječko-baranjske županije održao je u Osijeku izbornu sjednicu svog Sabora. Predstavnici udruga – članica prihvatili su, kaže Zorislav Babić, tajnik Saveza, izvješća o djelovanju i provedbi aktivnosti Saveza te povoljno ocijenili rad izabranih tijela Saveza u proteklom mandatu.

- U provedenim aktivnostima posebno se ističu napori za širenjem izviđačke organizacije osnivanjem novih udruga na području Osječko-baranjske županije i organizacija i provedba edukacije volontera – voditelja programskih sadržaja izviđačke organizacije. Izviđački je Sabor za novog – starog predsjednika izabrao Antuna Šimića – Šimu iz Odreda izviđača Klasje iz Đakova, a za dopredsjednika Zlatka Nikšića iz Udruge izviđača Slavonski hrast iz Osijeka. Članovi Predsjedništva Saveza u sljedeće tri godine bit će Igor Miklavčić, Miodrag Matijaš, David Kelemen i Dalibor Tot, a Nadzornog odbora Ivica Bek, Bojana Horvat i Ivica Brekalo - kaže Zorislav Babić.

Osim promjena u rukovodstvu Saveza, Sabor je prihvatio i važan programski dokument – Strategiju djelovanja i razvoja za razdoblje do 2023. godine kojom su utvrđeni temeljni pravci djelovanja. Tu se misli, pojašnjava Zorislav Babić, na kvalitetno i sveobuhvatno ostvarivanje izviđačkog programa, održivost izviđačkih udruga i njihovo jačanje i širenje te jačanje društvenog utjecaja izviđačke organizacije u lokalnoj zajednici.

- Posebna će pozornost biti poklonjena edukaciji izviđačkih voditelja i provedbi projekta organiziranog odmora i rekreacije djece i mladeži kroz izviđačke ljetne kampove na otoku Prviću. Sve aktivnosti, mjere i programi zacrtani ovim dokumentom imaju temeljni cilj - pomoći djeci i mladima da stjecanjem životno važnih vještina i kompetencija odrastu i razviju se u samostalne, sposobne, sretne, uspješne i odgovorne ljude na korist sebi, svojoj obitelji i društvenoj zajednici - kaže Zorislav Babić. D. Pejić

Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike