Regija
U VINSKOJ VILI “KITOKRET”

Pravi robinzonski turizam
Objavljeno 18. travnja, 2018.

VENJE - Robinzonski turizam, riječi su koje se sve više spominju među onima koji traže smještaj u osami, daleko od svakodnevne vreve jer žele apsolutan mir i tišinu. Upravo im je takav smještaj odlučila priuštiti obitelj Sontaki iz Kutjeva, poznatija pod imenom Ceco, svima onima koji su u potrazi za takvim načinom odmora. U vinskoj vili “Kitokret” u Venju pokraj Kutjeva mlađe Cecine generacije upustile su se u neku novu i još nedovoljno poznatu turističku avanturu na ovim prostorima. Kako bi sve bilo legalno otvoreno i gostima na zakonit način omogućeno, mladi gazda Antun Sontaki i novoimenovana voditeljica Maja Sontaki ishodili su svu potrebnu dokumentaciju i odmah počeli nailaziti na prve “probleme”. Riječ je o slatkim problemima jer nailaze na sve veću zainteresiranost turista koji žele doći u prirodno okruženje u srcu kutjevačkog vinogorja.  

- Ovaj objekt napravljen je 2002. godine i do sada je služio za naše potrebe, razne prigode i proslave. Promjenom Zakona o robinzonskom turizmu došao sam na ideju da bih objekt mogao staviti u tu funkciju i sada je sve traženiji. Sada se ovaj prostor zove Objekt za robinzonski smještaj “Kitokret”. U njemu je sedam ležaja, šest u potkrovlju i jedan u prizemlju, u dnevnom boravku. Sve je veći interes. Smještaj i slobodan termin traže osobe koje žele biti u prirodi i daleko od gradske vreve. Već smo imali prve goste iz Dalmacije, a nakon njih ovdje su bili i gosti iz Mađarske. U idućem razdoblju imamo već dosta rezerviranih termina - rekao nam je u razgovoru Antun pokazujući unutrašnjost uređenja objekta.

Inače, svim gostima koji budu dolazili u njihovu vilu domaćini ponude i mogućnost obilaska vinskih podruma prema njihovoj želji, ali i svega onog što goste zanima u kutjevačkom krajoliku.

- Raduje nas dolazak najavljenih turista iz Njemačke, a ovdje će biti i proslava jedne djevojačke večeri u svibnju. Na bukingu nas je pronašla i jedna obitelj iz Kine koja je rezervirala termin u kolovozu. Na razne načine turisti nas pronalaze i kontaktiraju, što omogućavaju razne internetske stranice - dodaje Antun ističući kako svim turistima prirede dobrodošlicu nekim od suhomesnatih i drugih proizvoda jer, kako kaže, gosti ne smiju biti gladni u Slavoniji, a korisnicima objekta na raspolaganju je kuhinja, pecalo i sve drugo pokućstvo.

Turistička zajednica grada Kutjeva i sam Grad Kutjevo potiču i podržavaju takav način razvoja turizma koji je na ovim prostorima u začetcima. AGM Kruna

Najčitanije iz rubrike