Regija
PRIVUKLE IH PRIRODNE LJEPOTE

U Općini Nijemci lani 1200 turista
Objavljeno 18. travnja, 2018.

NIJEMCI - Općina Nijemci, na krajnjem istoku i površinom najveća općina Vukovarsko-srijemske županije, puno nade, truda, a i novca ulaže u oživljavanje ruralnog turizma jer drže kako prirodne ljepote kojima obiluju mogu privući turiste. Uz drevne hrastove šume u kojima živi divljač, oko Nijemaca su nepregledna polja srijemske crnice zasijana suncokretom, pšenicom, uljanom repicom, kukuruzom, a tu su i vodotoci i mnoštvo ptica.

Kako bi zainteresirali potencijalne posjetitelje, Turistička zajednice općine Nijemci organizirala je vožnju brodicom Sveta Katarina i panoramsko razgledavanje Bosuta ne samo za turiste već i za djelatnike slavonskih turističkih agencija kako bi u budućnosti ostvarili što bolju suradnju.

Katarina Šarkić, direktorice TZ-a Nijemci, s ponosom podsjeća kako je više od 1200 posjetitelja uživalo na vožnji Bosutom u Nijemcima prošle godine. Većinom su to grupe turista koje dolaze ciljano zbog promatranja ptica pa misli da potencijala svakako ima jer je ovaj oblik turizma sve prepoznatljiviji u Europi.

- Kod nas u općini Nijemci živi više od 100 vrsta ptica od kojih su neke jako rijetke, ovdje posjetitelji mogu vidjeti žutu čaplju, crnu čaplju, bijelu i crnu rodu, orla štekavca, vodomara - kaže Katarina Šarkić, zadovoljna sve većim zanimanjem za ljepote nijemačkog kraja. M. Flego

100

vrsta ptica, od kojih su neke jako rijetke, živi u općini Nijemci

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike