Regija
CODE CLUB ZA DJECU

Otvoren besplatni klub programiranja
Objavljeno 19. travnja, 2018.

SLAVONSKI BROD - Kroz projekt “Hrvatska stvara” tvrtke Altpro i STEMI otvorile su 16. i 17. travnja dva nova Code Cluba, u Slavonskom Brodu i Velikoj Gorici. Code Club je svjetska volonterska mreža besplatnih klubova programiranja za djecu, a njihovo osnivanje u hrvatskim gradovima dio je širenja mreže i povećanja broja mjesta na kojima djeca i mladi mogu stjecati znanja unutar STEM područja. Sve hrvatske županije dobit će po dva kluba, odnosno ukupno će se otvoriti 42 centra koja će pružati priliku za poučavanje više od 800 djece i mladih.

Kako bi se potaknuli mladi na kreiranje vlastitih projekata i ulaganje u nova znanja, izvršni direktor STEMI-ja Marin Trošelj predstavio je iskustvo stvaranja tehnološke tvrtke STEMI te vještine koje će djeca, na tragu međunarodne inicijative Code Club, imati prilike naučiti na radionicama diljem Hrvatske.

- Iznimno nas raduje dati doprinos boljoj budućnosti mladih poticanjem njihove proaktivnosti i poduzetničkog duha. Vjerujemo kako će se nakon radionica znati bolje uhvatiti u koštac s novim izazovima koristeći se tehnologijom. Na svakoj radionici vidimo koliko djeca žele nova znanja i vještine, osobito 'oživiti' svoj rad i upravljati njime, a baš to im znanja iz robotike i programiranja i omogućuju - rekao je voditelj marketinga tvrtke Altpro Tin Viduka.

Djeci su na raspolaganju svi potrebni resursi za upoznavanje sa STEM područjem, od volontera koji prenose znanja, online materijala za učenje do opreme poput Hexapod robota. Samo neki od zanimljivih projekata tijekom radionica su projekti za programiranja u Scratchu, izradu web-stranica, programiranje u Pythonu, za Microbit, Raspberry Pi, Sense Hat itd.

Projekt prati i web-stranica na kojoj se objavljuju autorski videouradci djece. D.S.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad