Regija
DOGRADNJA BELOMANASTIRSKE ŠKOLE

Od jeseni u OŠ dr. Franje Tuđmana kreće i produženi boravak
Objavljeno 19. travnja, 2018.
Vrijednost je investicije 3,34 milijuna kuna, a projekt je iz Intervencijskog plana namijenjenog ratom stradalom području

BELI MANASTIR - U neposrednoj blizini zgade belomanastirske OŠ dr. Franje Tuđmana započela je gradnja nešto više od 320 četvornih metara velikog objekta (koji će biti spojen sa sjevernim pročeljem školske zgrade) za produženi boravak učenika nižih razreda škole i potrebe školske knjižnice.

Vrijednost je investicije 3,34 milijuna kuna, a riječ je o projektu iz Intervencijskog plana, odnosno Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije, pilot-područja malih gradova na ratom pogođenim područjima, koji provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a u cijelosti se financira iz EU fondova.

- Velika je stvar što dobivamo produženi boravak. Relativno malim građevinskim zahvatom najvjerojatnije ćemo dobiti prostor koji bi trebao dugotrajno pridonijeti revitalizaciji područja, najviše zadržavanjem mladih obitelji na području grada Belog Manastira. Od toga lokalna zajednica samo može profitirati jer će na raspolaganju, u bliskoj budućnosti, imati mladu i obrazovanu populaciju - kaže ravnatelj OŠ Beli Manastir, Damir Mendler. Naglašava kako bi građevinski radovi na novom objektu trebali biti gotovi do početka iduće školske godine. Objašnjava kako će gradnjom najviše “profitirati” učenici nižih razreda, odnosno njihovi roditelji, jer će većina od njih, kada nakon redovite nastave dođu kući, biti oslobođena školskih zadataka koje će moći obaviti u produženom boravku. U bliskoj budućnosti, dodaje, cijela će priča biti oplođena nastojanjima za rad u jednoj smjeni, što je jedan od ciljeva reforme školskog obrazovanja.

- Posebno izdvajam prostor knjižnice, koja će nakon preseljena u nove prostore i završetka gradnje biti obogaćena novim knjižnim fondom, za koji je osigurano više od 100.000 kuna - kaže Mendler, dodajući kako će učenicima koji budu ostajali u produženom boravku biti omogućen i ručak. Ulaganjem u buduće generacije mladih Belomanastiraca, cijeli projekt naziva gradonačelnik Tomislav Rob. Ističe kako je i ovo jedan od načina da se mlade obitelji zadrže u Belom Manastiru. Dodaje kako je i nadalje prioritet gradske uprave gospodarsko oživljavanje Baranje i, prije svega, Belog Manastira, te kako je bit cijele priče, zapravo, ulaganje u mlađu populaciju.

Ivica GETTO
Pametne ploče, računala i tableti

Ravnatelj Osnovne škole dr. Franje Tuđmana, Damir Mendler, posebno se hvali informatizacijom njegove škole, koja je i do sada bila na visokoj razini. Nakon što bude proveden postupak javne nabave, škola bi trebala postati jedna od vodećih na području Osječko-baranjske županije glede informatičke opremljenosti. “U planu je nabava 19 pametnih ploča te 50 računala i tableta”, kaže Mendler, naglašavajući kako bi, uz sve spomenuto, u cijelosti trebao zaživjeti i e-imenik. Važno je istaknuti kako su i do sada učenici ove škole osvajali brojna priznanja na raznim natjecanjima vezanima uz informatiku i napredna znanja.

Možda ste propustili...

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike