Kultura
NOĆ KNJIGE U GRADSKOJ KNIŽNICI VUKOVAR

Gosti književne večeri Julijana Matanović i akad. Pavao Pavličić
Objavljeno 19. travnja, 2018.

VUKOVAR - Gradska knjižnica Vukovar obilježit će u ponedjeljak, 23. travnja brojnim sadržajima i programima Noć knjige. Manifestacija i ove godine daje poticaj čitanju te razgovoru o statusu i važnosti knjige. Povod za to daju Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja). Tema ovogodišnje manifestacije je Budućnost knjige, a vukovarska je knjižnica pripremila cjelodnevni program, s brojnim predavanjima, radionicama i akcijama za sve uzraste.

Središnji je događaj književna večer s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem, na Odjelu za odrasle korisnike, u 18 sati. I u središnjoj će knjižnici i svim njezinim ograncima toga dana biti besplatno članstvo i vraćanja knjiga bez naplate zakasnina. Na Odjelu za odrasle bit će izložba “Od tiskane do e-knjige”, koja se može pogledati do 4. svibnja.

Zanimljive su programe pripremili na Odjelu za djecu, pa će najmlađi moći sudjelovati na edukativnoj radionici “Kutak za zabavu - društvene i online igre”, a održat će i cjelodnevnu infoedukaciju o temi “Na razmeđi sadašnjosti i budućnosti - suvremene knjižnične usluge”. Od 18 do 20 sati radionica je čitanja bajki i priča “Fotelja za noćno čitanje”, a postavit će i izložbu “Prošlost, sadašnjost i budućnost knjige”.

Na Odjelu za mlade Spajalica u podne će započeti edukativno predavanje i biti postavljena izložba “Knjižnica budućnosti”, a u Američkom kutku Vukovar od 10 do 11.30 sati radionica izrade e-slikovnice Storybird.

Dio je programa organiziran i za korisnike ogranaka, pa će tako u Borovu naselju biti strip-radionica uz predavanje “Stripoteka”, u Sotinu kreativna ekoradionica “Educirajmo, reciklirajmo, osmislimo, koristimo”, a u ogranku knjižnice u Sotinu “Slikovnica budućnosti”.

Iz Gradske knjižnice Vukovar pozivaju sugrađane i goste grada da posjete neki od najavljenih programa kako bi zajedno obilježili Noć knjige. Ta je manifestacija pokrenuta 2012. te se organizira kako bi se bar na jedan dan više govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga, uz predstavljanje knjiga domaćih i svjetskih autora te druženja uz knjigu i čitanje. D. Korpoš

PROGRAM U DJEČJEM KAZALIŠTU

Dječje kazalište Branka Mihaljevića ove se godine priključuje obilježavanju Noći knjige pa će u 10 sati izvesti nagrađivanu predstavu “Nije me strah”, koju je prema slikovnici Dubravke Pađen Farkaš režirala Ljudimila Fedorova. U predstavi igraju Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i Kristina Fančović, a nakon predstave za osnovnoškolce iz Ernestinova i Negoslavaca organizirano je druženje s autoricom Dubravkom Pađen Farkaš. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike